Redding in nood

1
77

East UPS EA900
De East UPS EA900 is een robuuste zwarte verschijning met aan de voorkant een lcd-schermpje en drie duidelijke grote ronde toetsen in de kleuren grijs, rood en groen (lcd-weergavecyclus, uit en aan). Tussen het lcd-schermpje en de toetsen zien we een schemaatje van de lichtnetspanning, de noodvoeding met bypass (zie verder) en batterij, en de uitgangsvoeding. Ledjes geven aan wat actief of inactief is.

EastUPS_3.jpg

Normaal is zo’n schema helemaal niet nodig en dus overkill, maar East heeft wel een goede reden ervoor. De noodvoeding is namelijk uitgerust met een interne bypass of overbrugging. Normaal gaat de lichtstroom eerst naar een systeem dat die omzet naar gelijkspanning die ook de batterij oplaadt. Van de batterij gaat de gelijkstroom dan naar een omzetter die er een schone en piekvrije wisselspanning van maakt en die gaat naar de uitgang. Als er nu een probleem is met de noodvoeding in verband met een hardwareprobleem of een overbelasting, dan zou dat intern omzettingssysteem kunnen uitvallen en heb je dus geen uitgangsspanning meer, terwijl het lichtnet wel nog altijd werkt. Daarom heeft de East UPS de genoemde overbrugging waarmee ogenblikkelijk de ingangslichtnetspanning doorgegeven kan worden aan de uitgang.

EastUPS_mainblock.jpg
Schematische voorstelling noodvoedingsstysteem

Er is ook geen vertraging in het overschakelen van lichtnet naar batterij of omgekeerd, omdat die weg immers normaal altijd al gevolg wordt. Het altijd werken via de batterij met conversie naar en van gelijkstroom zorgt ervoor, dat deze UPS in feite ook meteen beschermt tegen piekspanningen of spanningsdalingen in het lichtnet.

1
2
3
4
Vorig artikel5.1 geluidssysteem voor gamers
Volgend artikelGsm-collectie

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.