Redding in nood

1
77

Software
Bij de UPS krijg je de UPSilon 2000 software om je pc te laten babbelen met die noodvoeding. Zo kan de software je grafiekjes presenteren die je laten zien in welke staat de noodvoeding verkeert: of er netspanning is en van welke kwaliteit, en wat de staat van de batterij is. Je kunt ook zien hoeveel van de capaciteit van de noodvoeding in gebruik is. Dat laatste is erg handig, want zo voorkom je dat je teveel pc’s aansluit.

EastUPS_main.jpg
Hoofdscherm als alles perfect werkt

De software zet een pictogram in je statusbalk en draait dus constant in het geheugen. Dat is nodig omdat de noodvoeding via een speciale seriële of USB-kabel (meegeleverd) communiceert met de software. Zo kan je op tijd gewaarschuwd worden als de stroom uitvalt en krijg je ruimschoots de gelegenheid om je werk te bewaren.

EastUPS_mainACfail.jpg
Hoofdscherm na stroomuitval

Omdat de communicatiekabel maar op één pc aangesloten kan worden, kan ook maar één pc gewaarschuwd worden dat de stroom uitgevallen is en automatisch afgesloten en uitgezet worden als de batterijstand ‘laag’ geworden is. Nu is UPSilon 2000 wel in staat via tcp/ip en internet met andere UPSilon software (op andere pc’s) te communiceren en op die manier kan ook voor andere pc’s een UPS-status bijgehouden en in een tijdige afsluiting voorzien worden.

1
2
3
4
Vorig artikel5.1 geluidssysteem voor gamers
Volgend artikelGsm-collectie

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.