Hulpmiddelen voor eersteklas huiswerk

0
164

Bij Exacte vakken vind je een erg mooie tabel van Mendelejev geschreven in Macromedia Flash. Kies je voor een taal, dan vind je in het venstertje onder meer alle speciale tekens die daar gebruikt worden, zoals de Franse hoofdletter A met accent grave of de Duitse dubbele s. Je krijgt ook een tweetalig woordenboek ter beschikking, maar hier wacht je een verrassing: jij denkt bij de Franse ondersteuning aan een woordenboek Nederlands/Frans? Mis poes, het is een woordenboek Engels/Frans!


Taalhulpmiddelen

Je kunt ook kiezen voor reeds voorbereide scripties in een (door Microsoft) aangepaste lay-out, maar het is twijfelachtig of die in deze vorm echt nuttig zijn voor studenten. Meestal zal de school of de leerkracht zelf een eigen lay-out opleggen, en dan heb je natuurlijk niets aan het geboden voorbeeld. In PowerPoint vind je een groot aantal nieuwe presentaties over allerlei soorten onderwerpen, sommige zijn vrij simpel, andere zitten knap in elkaar.


Voorbereide presentaties in PowerPoint

Telkens je met Huiswerkhulp werkt, ontdek je nieuwe dingen, zoals Huiswerktips: uitleg en tips om je huiswerk beter in te delen, om huiswerktaken makkelijker te beginnen en tot een goed einde te brengen. Dit deel richt zich wel eerder naar jongere leerlingen.

Conclusie
Microsoft Winkler Prins Huiswerkhulp voor Leerlingen 2006 is een erg complexe en veelzijdige verzameling hulpmiddelen: van een jeugdencyclopedie voor achtjarige kinderen tot een grafische rekenmachine voor achttienjarige laatstejaars én ouder. Dat heeft natuurlijk het voordeel dat je er lang plezier aan kunt beleven. We blijven echter herhalen: door het totale gebrek aan enige handleiding is het niet ondenkbaar dat je bepaalde mogelijkheden eigenlijk pas ontdekt wanneer je ze niet meer nodig hebt. Het geheel werkt vlot, de integratie met MS Word is geslaagd. OK, je wordt er geen Einstein mee – maar voor 99,95 euro krijg je wel degelijk waar voor je geld.
Adviesprijs
99,95 euro
Systeemvereisten
Een multimediacomputer met een Pentium-processor van 500 MHz of sneller (1 GHZ aanbevolen), Microsoft Windows 2000 Professional met Service Pack 4 of Windows XP, minimaal 256 MB RAM-geheugen 300 MB vrije vaste-schijfruimte, dvd-rom-station of cd-rom-station (4x of sneller), 4 MB VRAM-geheugen, 16-bits SVGA-monitor of beter met een schermresolutie van 800 x 600, 16-bits geluidskaart met luidsprekers of hoofdtelefoon, Microsoft Internet Explorer 6 of hoger, Microsoft Office XP of Microsoft Office 2003, Microsoft.NET Framework 1.1 (160 MB extra vrije vasteschijfruimte), Microsoft Windows Media Player 7.1, internettoegang
1
2
3
4
5
Vorig artikelUitbreiding FinePix camerareeks
Volgend artikelmuziektelefoon met een draaidesign.
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.