Hulpmiddelen voor eersteklas huiswerk

0
164

Office Add-ons
In Huiswerkhulp zit ook een groot aantal Hulpmiddelen, dat zijn richtlijnen en sjablonen die geïntegreerd zijn in je Microsoft Office-programma’s (MS Word, Excel en PowerPoint). Ze zijn bedoeld om scholieren te helpen bij het maken van werkstukken, scripties en presentaties. Dit onderdeel is geen autonoom programma, maar vormt een add-on in je Office suite. Ook hier maken we weer dezelfde bedenking: een handleiding met een woordje uitleg zou niet slecht zijn.


De menubalk in MS Word is nu uitgebreid

In MS Word zien we in de menubalk nu een nieuw item, "Hulpmiddelen voor scholieren". Klik je erop, dan opent zich een menu met volgende items:
Educatiepakket starten; Verslaghulpmiddelen; Hulpmiddelen voor exacte vakken; Wiskundige symbolen; Franse taalhulpmiddelen; Engelse taalhulpmiddelen; Duitse taalhulpmiddelen en Projectondersteuning. Begin dus maar te puzzelen!


Kleine zwevende venstertjes met hulpmiddelen

Ondanks de wat moeilijke start heeft dit onderdeel wel degelijk vele troeven. Neem nu in MS Word: weinig zaken werken zo deprimerend als een volkomen leeg blad. Kies je nu in het menu voor Verslaghulpmiddelen, dan verschijnt onderaan in beeld een klein venstertje. Hierin kan je bijvoorbeeld kiezen voor Projectondersteuning. Vervolgens wordt je scherm in twee gedeeld, in het rechterdeel komt de aangeboden hulp. Wat wil je maken, een samenvatting? Een fictief verhaal of een beschrijving van een personage? Je maakt je keuze, en dan worden er telkens voortstellen gedaan. Natuurlijk moet je je tekst wel zelf schrijven, maar je krijgt wel een begeleiding die toch niet betuttelend overkomt. Andere items in het venstertje zijn vaak een herhaling van reeds aanwezige knoppen zoals Opmaak en Spelling.


De tabel van Mendelejev in Macromedia Flash

1
2
3
4
5
Vorig artikelUitbreiding FinePix camerareeks
Volgend artikelmuziektelefoon met een draaidesign.
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.