Hulpmiddelen voor eersteklas huiswerk

0
164

We vonden wel enkele anomalieën: zo levert de zoekterm "fundamentalist" slechts 3 artikels en geen relevante foto op, terwijl de term "fundamentalisten" 17 artikels oplevert plus de foto van Mevrouw Tansu Çiller, de eerste vrouwelijke minister-president van Turkije. Bij "fundamentalisme" krijg je dan weer 28 artikels plus de foto’s van Ayatollah Khomeini en van de Egyptische president Hosni Moebarak. Als student kan je toch maar best de verkregen informatie eerst grondig lezen om alles in de juiste context te plaatsen! Anderzijds claimt Microsoft dat de getoonde informatie gecontroleerd is op juistheid, wat natuurlijk niet het geval is wanneer je een zoekrobot zoals Google gebruikt.


De wereldatlas is een echt juweeltje

De Wereldatlas is een waar juweeltje. Je kunt de wereldbol draaien en keren, in- en uitzoomen. Voor sommige streken (waaronder Brussel en Amsterdam) kan je zelfs inzoomen tot op niveau van de belangrijkste straten. De Wereldatlas kent 1,8 miljoen geografische namen. Je kunt de wereld bekijken op achttien verschillende manieren, waaronder staatkundig, klimatologisch, bevolkingsdichtheid, taalkundig enzoverder. De Wereldatlas sluit naadloos aan op de eigenlijke encyclopedie: met één klik op de Wereldatlas krijg je tekst en foto’s van de aangeduide plek. Bovendien is alles, ook de kaarten, gemakkelijk te kopiëren naar Word of welk ander programma dan ook.


Encarta jeugdencyclopedie voor jongeren vanaf acht

Voor de kleinsten vanaf acht jaar voorziet Huiswerkhulp de Encarta Winkler Prins Jeugdencyclopedie. Hierin staan 1.400 artikels, gegroepeerd rond negen thema’s: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur, De mens, Zo leven we, Kunst, Wetenschap en techniek, Sport en spel en Bekende mensen. De teksten zijn hier eenvoudiger en in een groter lettertype geschreven. Natuurlijk kan je in 1.400 artikels nooit compleet zijn, maar op niveau lagere school kom je toch al een eind ver. Toch is het even wennen om onder Bekende mensen / Kunstenaars tussen Rubens en Beethoven, ook Michael Jackson aan te treffen. Tijden veranderen, nietwaar. Tot slot is er een kinderquiz voorzien. Die is niet altijd even eenvoudig, tenzij jij ook probleemloos op een blinde kaart alle landen van Zuid-Amerika kunt aanduiden.


Het Kramers woordenboek Nederlands

1
2
3
4
5
Vorig artikelUitbreiding FinePix camerareeks
Volgend artikelmuziektelefoon met een draaidesign.
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.