Krachtige navigatiesoftware voor Symbian UIQ mobieltjes

7
62


Gebruik tijdens het wandelen is mogelijk, maar natuurlijk alleen met de standaard wegenkaarten

Zonder gps kun je een route berekenen en bekijken. Het programma geeft dan uitleg over de belangrijkste manoeuvres die je zult moeten maken en uiteraard ook een indicatie van de routeduur.
Route 66 levert gratis verkeersinformatie via een internetdienst. Je kunt daar via gprs op aansluiten en je kunt Route 66 Mobile instellen dat hij deze informatie op gezette tijden binnenhaalt. De informatie wordt op de kaart getoond en Route 66 zal in geval van file of ongeluk een alternatieve route berekenen en voorstellen.


Verkeersinformatie


Verkeersinfo op navigatiescherm

Herinstallatie
De meegeleverde software-cd bevat uitsluitend de handleiding en de UIQ-software. Er wordt geen Windows-versie van het navigatieprogramma meegeleverd. De Windows-software op de cd dient uitsluitend om de UIQ-software op een andere MemoryStick Duo te installeren (bijvoorbeeld eentje met grotere capaciteit, zodat je er ook andere UIQ-software en -gegevens op kwijt kunt), of om de boel te herinstalleren mocht er iets fout zijn gegaan. Bij de (niet door ons geteste) Europese uitvoering is het bovendien mogelijk om kaartselecties te maken en te bewaren op de geheugenkaart. Dat Route 66 een compact usb-lezerschrijftje meelevert voor de geheugenkaart is tof, maar bij ons werkt dit apparaatje voor geen meter. Windows XP bleef maar klagen dat het een "onbekend apparaat" betrof. Gelukkig hadden we nog een andere lezerschrijver liggen waarmee het wel lukte om de software te herinstalleren.


De Windows-software dient uitsluitend voor her(installatie) van de UIQ-software op de geheugenkaart

Europese versie
De niet door ons geteste Europese versie biedt een volledige dekking voor de Benelux, Groot-Britannië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Italië is op Sicilië en Sardinië na ook volledig gedekt. In Scandinavië, Spanje en Frankrijk zijn alleen de grote agglomeraties volledig gedekt, daarbuiten alleen de grotere (snel)wegen. De Europese versie bevat meer dan een miljoen bijzondere bestemmingen (poi’s).

Conclusie
Buiten wat schoonheidsfoutjes zoals de irriterende stem werkt Route 66 Mobile UIQ goed en snel. Jammer is wel dat de software alleen op zeer recente Symbian UIQ-mobieltjes functioneert. Er bestaat een aparte versie voor oudere Sony Ericsson P800 en P900 mobieltjes (399 euro), maar die moet je apart kopen en kun je later niet draaien op een P910, mocht je daar naar overschakelen.
Adviesprijs
Tussen 149 en 399 euro naargelang de uitvoering.
Systeemvereisten
Symbian OS 7.0 UIQ 2.0 of hoger. Vrij slot voor Memory Stick Duo. Bluetooth.
1
2
3
4
5
Vorig artikelWaarom LAN via stroomnet niet altijd (goed) werkt
Volgend artikelOok geschikt voor de leek in fotobewerking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik zat mij al een tijdje af te vragen welk navigatie software op de A1000 werkt. Nu heb ik gelezen dat de route 66 wel werkt op de a1000. Dank je wel.

  2. Dankjewel voor de duidelijke uitleg, dit overtuigd mij dat ik het moet gaan aanschaffen

  3. Duidelijke info omtrent het prog en de beoordeling. Heeft mij overtuigd het pakket P910i inclu Route 66 Benelux te kopen.
    Tnx aan de beoordelers 😉

  4. Soms vraag ik me af waarom we de moeite doen een artikel te schrijven als het toch niet wordt gelezen. Dat de A1000 wordt ondersteund wordt nl. expliciet vermeld in het begin!

Reacties zijn gesloten.