Krachtige navigatiesoftware voor Symbian UIQ mobieltjes

7
62

Snufjes
Je kunt navigeren van en naar favorieten, bijzondere bestemmingen (points of interests of poi), gps-positie, geschiedenis of de contactenlijst van je mobieltje. Daarbij kun je ook tussenstops instellen (waypoints).


Bijzondere bestemmingen

De software bevat duizenden poi’s, gaande van benzinestations tot bioscopen. Het (her)berekenen van een route verloopt zeer snel, typisch binnen de vijf seconden. Langere routes of routes met veel tussenstops nemen wat langer in beslag.


Optie-menu

Je kunt kiezen tussen een 2D- of 3D-aanzicht van de kaart. De kaart zoom automatisch in of uit naargelang je snelheid. Naast de normale kleuren kun je ook contrastrijke nachtkleuren instellen.


2D kaartweergave

Het is mogelijk met of zonder achtergrondverlichting te navigeren; als de achtergrondverlichting uitvalt hoor je dan alleen maar gesproken instructies. Dit kan toch nuttig zijn in verband met de autonomie van het mobieltje, want de meegeleverde voeding is alleen geschikt om de gps-ontvanger te laden. De interne batterij van de gps-ontvanger houdt het ongeveer zes uur uit op één lading. Een P910 met volledig opgeladen batterij waarvan de achtergrondverlichting permanent aanstaat houdt het tussen de vijf en de zes uur uit. Omdat er geen splitsingskabel is voor de stroomaansluiting kun je dus in de problemen komen op langere trips. Bij de meeste Windows Mobile-systemen wordt standaard zo een gesplitste stroomkabel meegeleverd, maar hier is dat dus niet het geval.

1
2
3
4
5
Vorig artikelWaarom LAN via stroomnet niet altijd (goed) werkt
Volgend artikelOok geschikt voor de leek in fotobewerking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik zat mij al een tijdje af te vragen welk navigatie software op de A1000 werkt. Nu heb ik gelezen dat de route 66 wel werkt op de a1000. Dank je wel.

  2. Dankjewel voor de duidelijke uitleg, dit overtuigd mij dat ik het moet gaan aanschaffen

  3. Duidelijke info omtrent het prog en de beoordeling. Heeft mij overtuigd het pakket P910i inclu Route 66 Benelux te kopen.
    Tnx aan de beoordelers 😉

  4. Soms vraag ik me af waarom we de moeite doen een artikel te schrijven als het toch niet wordt gelezen. Dat de A1000 wordt ondersteund wordt nl. expliciet vermeld in het begin!

Reacties zijn gesloten.