Krachtige navigatiesoftware voor Symbian UIQ mobieltjes

7
62

Vervolgens dien je nog de Bluetooth gps-ontvanger te koppelen aan het mobieltje. Dit hoef je maar één keer te doen. Vervolgens kun je Route 66 opstarten en beginnen met navigeren. De interface en de manier van werken lijkt grotendeels op die van alle andere Route 66 uitvoeringen en vinden we intuïtief en gebruiksvriendelijk.


Activeringssleutel wordt via sms verstuurd

Werking
Route 66 gebruikt (Amerikaanse) Navteq-kaarten. Wij reden verschillende lange en korte routes met Route 66 Mobile UIQ en zijn tevreden over de stabiliteit en de snelheid. We kwamen eigenlijk geen problemen tegen, dit in tegenstelling tot eerder door ons geteste mobiele navigatieoplossingen voor het Windows Mobile platform die, afhankelijk van de gebruikte hardware, min of meer regelmatig crashen of andere problemen veroorzaken. De software start zeer snel op, sluit zeer snel en reageert vlot, allemaal dingen waar je maar van kunt dromen op een  doorsnee Windows Mobile-apparaat. Naast routevoorkeuren voor de wagen (kortste, snelste) biedt de software ook routekeuzes voor vrachtwagens en voor wandelaars.
Bij een mobiel navigatiesysteem is de kwaliteit van de gps-ontvanger zeer belangrijk en de eenheid van RoyalTek die Route 66 meelevert lijkt zijn werk snel en accuraat uit te voeren. Er zijn bijvoorbeeld geen minutenlange wachttijden als de ontvanger een tijdje uitgeschakeld is geweest: binnen de minuut en meestal nog sneller heeft hij een 3D-zicht op nabije gps-statellieten.


Wel (schabouwelijke) Nederlandse, maar geen Vlaamse stem

Route 66 Mobile UIQ ondersteunt verschillende talen, maar Vlamingen zijn verplicht de meegeleverde Nederlandse gesproken stem te installeren en die "madam" werkte ons na een tijdje flink op de zenuwen. De Nederlandse uitspraak is er de afgelopen jaren zeer op achteruitgegaan, maar wat dit vrouwmens bekt dat tart toch nog alle verbeelding. Na een tijdje hadden we pijn in onze oren.

1
2
3
4
5
Vorig artikelWaarom LAN via stroomnet niet altijd (goed) werkt
Volgend artikelOok geschikt voor de leek in fotobewerking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik zat mij al een tijdje af te vragen welk navigatie software op de A1000 werkt. Nu heb ik gelezen dat de route 66 wel werkt op de a1000. Dank je wel.

  2. Dankjewel voor de duidelijke uitleg, dit overtuigd mij dat ik het moet gaan aanschaffen

  3. Duidelijke info omtrent het prog en de beoordeling. Heeft mij overtuigd het pakket P910i inclu Route 66 Benelux te kopen.
    Tnx aan de beoordelers 😉

  4. Soms vraag ik me af waarom we de moeite doen een artikel te schrijven als het toch niet wordt gelezen. Dat de A1000 wordt ondersteund wordt nl. expliciet vermeld in het begin!

Reacties zijn gesloten.