Betaalbare desktopvervanger

5
43

De M7440 heeft een ingebouwde multiformaat dvd-station van Philips met Double-Layer-ondersteuning die op dubbellagige dvd’s tot 8 GB aan informatie kan wegschrijven. Dit gebeurt wel tegen de standaard schrijfsnelheid van 2,4X; een schijfje vullen duurt dus een hele tijd. Fujitsu Siemens levert Nero Burning ROM 6 mee en InterVideo WinDVD als software.
Verder beschikt de M7440 over een IEEE 1394 (Firewire)-poort, vier USB 2.0-poorten, één S-Video-aansluiting en de traditionele modem- en netwerkaansluiting. Opvallend is de 4-in-1 flash-geheugenkaartsleuf voor SD/MS/MMC/MSPRO geheugenkaartjes.

Prestaties
De grafische kracht komt van de Intel grafische chip op het moederbord. Deze notebook heeft dus geen aparte grafische kaart en dat uit zich ook in de eerder matige cijfers van de grafische testen met 3Mark en SPECViewperf. Dit is géén gamersnotebook.
De levensduur van de batterij is mede door Intel’s Centrino technologie behoorlijk. Een hele schooldag zingt ze het niet uit, maar in onze batterijtesten liet de batterij van de Amilo M7440 met 3u21 toch een behoorlijke autonomiescore optekenen.

TestresultatenAlgemeen (synthetische benchmark)
BapCo Sysmark: 152
  Internet Content Creation: 168
  Office Productivity: 137

Grafisch
3D Mark 2001 SE Build 330: 5322 (DirectX 7)
3D Mark 03 Build 350: 1111 (DirectX 8)
3D Mark 05 Build 110: 290 (DirectX 9)

Autonomie
ZD Labs Battery Mark: 3 u 21 min (met scherm op hoogste lichtstand; het scherm in de laagste lichtstand zetten voegt weinig toe aan de autonomie, want dan houdt de notebook het slechts 7 minuten langer uit op een volle batterij).

Conclusie
Opvallen doe je niet met de Amilo M7440 van Fujitsu Siemens. Het is een behoorlijk grote, wat saai ogende notebook. Voor zijn prijs is hij echter best krachtig, zeker voor gewone Windows-toepassingen (minder voor games). Ook zijn autonomie is behoorlijk, alsook zijn uitrusting. De bouwkwaliteit van vooral de kast zou wat ons betreft wel wat steviger mogen.
Adviesprijs
1.349 euro adviesprijs
1
2
Vorig artikelDigitale camera’s met draadloos netwerk
Volgend artikelHandig en mooi, maar een beetje illegaal?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een andere mversie nu 1.5 jaar in bezit eerste half jaar superapparaat daarna begon het gezeur. in dit jaar 2006 heb ik hem in totaal 3 maanden in huis gehad verder is hij al voor de 4e keer op garantie! en ik ben hem dit keer al 8 weken kwijt en probeer uit te vinden hoe de status is maar de helpdesk kon mij de eerste twee weken vertellen dat onderdelen in bestelling waren en de laatste week weer gebeld maar nu is de status onbekend. ze beloven me terug te bellen maar tot op heden nog geen telefoon gehad. ik bel stug elke dag weer maar tot nu toe nog geen spoor van mijn laptop………..mijn angst: dat ik mijn EUR: 1100 gedag kan zeggen

  2. Pardon….. ik zeg je mag nooit een gegeven paard in z\’n bek kijken… maar bij de AMILO is dat tog echt niet het geval … SUPER apparaat

  3. heb hem nu een week, ander type trouwens de amilo m71441 G maar hij bevalt me prima lekker veel geheugen van 1 gb en 60 gb harde schijf. super ding

Reacties zijn gesloten.