Windows 10-tablet met handpalm-beveiliging

0
51
Fujitsu lanceert de Stylistic Q736, een 2-in-1 Windows-tablet met optionele PalmSecure-beveiliging. Dit biometrisch systeem identificeert gebruikers via het unieke aderpatroon in de menselijke hand. Volgens Fujitsu werkt dit sneller én veiliger dan andere biometrische authenticatiesystemen.

De nieuwe Stylistic Q736 is een 2-in-1 Windows 10 Professional-tablet met een Full HD 13,3-inch ontspiegeld ips-aanraakscherm en 6de generatie Intel Core i7 vPro processoren met Intel HD Graphcis 520, die 1 kg weegt en kan worden uitgebreid met opties zoals een toetsenborddock waarmee je er een laptop van maakt, een tweede batterij of een expansiewieg.

Zo zijn er wel meer tablets op de markt, maar uniek aan de Stylistic Q736 is de apart verkrijgbare Fujitsu PalmSecure tweefactorauthenticatie-module. Om veilig in te loggen houd je je hand boven een sensor die het unieke aderpatroon uitleest.

Omdat er geen contact wordt gemaakt met de sensor, is deze authenticatiemethode hygiënischer dan bijvoorbeeld een vingerafdruksensor, die de eveneens apart verkrijgbare toetsenborddock overigens ook nog heeft.

Palmherkenning werkt volgens Fujitsu sneller en is veiliger. De PalmSecure-sensor kan niet om de tuin worden geleid met bijvoorbeeld een hoge-resolutiefoto. De sensor kan het aderpatroon alleen uitlezen als er effectief bloed door de aders stroomt.

De keyboard-dock van de Stylistic Q736 bevat nog een contactloze smartcard-lezer die via nfc werkt voor een bijkomende beveiliging. De geïntegreerde tpm (trusted platform module)-beveiligingschip kan verder worden gebruikt om de ssd onkraakbaar te encrypteren.

Fujitsu STYLISTIC Q736 met palmsensor

Fujitsu STYLISTIC Q736 met palmsensor (© ; licentie: )

Deze tablet heeft een batterijlevensduur van ongeveer 9,5 uur standaard en tot 15 uur met de extra batterij.

De Fujitsu Stylistic Q736 2-in-1 tablet is in de loop van deze maand verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.

In onderstaande video krijg je meer uitleg over de Stylistic Q736:

https://youtu.be/6QlDDDzZcV8

Foto van Fujitsu
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelActiecamera filmt in het rond
Volgend artikelGeheugenkaarten voor intensief gebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.