MP3-spelers waarmee je opvalt

6
54

Het fototoestel
De ingebouwde camera kreeg een beeldsensor van 1/4-inch CMOS met 1,22 miljoen pixels. Hiermee kan je dan foto’s maken in twee formaten: 640 x 480 pixels of 1280 x 960 pixels. Er is geen zoom-functie, er is geen scherpstelling, kortom: er is gewoonweg niets in te stellen. Er is zelfs geen flits die naam waardig, alleen een "photo light", een bijlicht-lampje. Wanneer je het inschakelt blijft het, in tegenstelling tot een flits, continu branden. Zijn enige functie is energie vreten want zowat elke zaklamp heeft een hoger rendement. Het resultaat laat zich dan ook raden: alleen bij ideale lichtomstandigheden en bij niet-bewegende onderwerpen op korte of middellange afstand zijn de foto’s min of meer aanvaardbaar. Van de meer dan honderd testfoto’s die we namen zijn er hooguit vijf die we aan andere mensen zouden durven tonen.


Twee van de betere foto’s

De m:robe MR-500i heeft geen zoeker zodat je moet afgaan op het beeld op het scherm. Bij daglicht – er hoeft zelfs geen hevige zon te zijn – is daar echter weinig of liever, niets anders op te zien dan je eigen spiegelbeeld zodat het achteraf altijd wel een verrassing is wat je nu eigenlijk gefotografeerd hebt. Een foto nemen doe je door met een vinger op het aanraakscherm te drukken. De meeste mensen zijn rechtshandig en zullen dus het fototoestel stevig in de linkerhand vasthouden. De lens wordt dan perfect door je eigen vingers bedekt. Je kunt ook best de lens regelmatig proper maken want die staat steevast vol vingerafdrukken.


Zo maak je dus geen goede foto’s!

Het leuke aan de m:robe MR-500i is dan weer dat je je foto’s onmiddellijk kan tonen aan je vrienden of familie op het grote, duidelijke kleurenscherm (9,4 cm!) van het toestel. Je kunt ze zelfs als een diavoorstelling tonen, al dan niet gecombineerd met een streepje muziek.
Je kunt ook foto’s tonen die met een ander toestel of op een ander moment genomen zijn, maar ook hier geldt net zoals bij de muziek: je ziet alleen foto’s die je laadt via die ene pc waarop de software m:trip is geïnstalleerd.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelWegens succes verlengd
Volgend artikelMuzikaal docking station voor Zen Micro
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. @ Michel: Toch even opletten, Olympus is gestopt met de productie van deze MP3-spelers. Logisch dat de prijs zakt, maar het worden \”afdankertjes\”!

  2. En als je dan toch interesse hebt in de m:robe 500, kijk dan ff in Duitsland. Daar kost\’ie nog maar 200 euro. Miischien is íe dan wel weer leuk.

  3. Ik heb de m:robe 100 nu sinds 2 maanden. Wat het geluid betreft: de meegeleverde 00rtelefoontjes zijn inderdaad niet van de allerbeste kwaliteit. Ik raad aan om een paa (tevens beter zittende) plug-in oortelefoons voor aan te schaffen. Dat geldt niet alleen voor de m:robe, maar wat mij betreft voor bijna alle mp 3 spelers. Bovendien wordt het geluid vele malen beter. Dus ook van de m:robe. Daarnaast is nieuwe software te updaten van de website van Olympus. Nieuwe filmware downloaden en het volume kan harder. Houdt nog niet over, maar met de volumeknop op zijn hoogst kan je toch echt fluitende oren krijgen!

    De software is niet handig, een kwartiertje puzzelen en je bent er aan gewend. Het gemis van een gebruiksaanwijzing is een gemis.

    Wat mij betreft een speler voor zijn uiterlijk en toch goede geluid. De minpunten als dockingstation en oortelefoon heb ik verder niet als storend ervaren. Wat mij betreft een aanrader.

  4. Ik heb al 2 maanden de mr-100 maar ik raad \’m niet aan, vanwege de hoge prijs en omdat hij geen handige menu keuze\’s heeft… we erg stijlvol though

  5. Ik heb sinds kort de m:robe 500, waar ik mij aan erger is het ontbreken van een goede handleiding, ik heb wel iets in het nederlands van olympus ontvangen, maar kan hier weinig mee.
    Alles is in een andere taal tot chinees aan toe maar er is totaal niets in het nederlands te vinden. Verder gebruikt olympus weer een afwykende usb stekker zodat het onmogelijk is om foto\’s rechtstreeks van mijn foto camera (panasonic DMC F1Z) op de M:ROBE te zetten.

    IK beschouw de aankoop van de m:robe als een geweldige MISKOOP !!!!!!!!

  6. ik heb sinds kort de 100. waar ik me inderdaad dood aan erger is dat er geen nederlandse handleiding bij zit.
    ook de software, je moet het zelf allemaal maar uitzoeken. bedankt olympus!!

Reacties zijn gesloten.