MP3-spelers waarmee je opvalt

6
54

Olympus m:robe MR-500i

De verpakking van de m:robe MR-500i is zo mogelijk nog groter en gaat al richting schoendoos. Niet verwonderlijk, want de m:robe MR-500i is een flink pak groter dan zijn kleinere broer, de m:robe MR-100. Met zijn109 x 73 x 21 mm en een gewicht van 210 g lijkt hij meer op een PDA dan op een MP3-speler. In de doos vinden we ook een dockingstation met high-speed USB 2.0-poort en de speciale bijbehorende USB-kabel, een AC-adapter, een oortelefoontje, een zacht etui en de cd-rom met de m:trip multimediasoftware terug. Het verlengkabeltje voor de oortjes werd hier vervangen door een afstandsbediening (remote control). Verder vinden we ook nog een A/V-kabel om de m:robe MR-500i op de tv aan te sluiten. Het toestel bevat immers een ingebouwde camera en een viewer om je foto’s als een diashow te bekijken, en dat kan dus ook op tv.


De Olympus m:robe MR-500i is een schoonheid in eenvoud

Hier ook nog een dik pak handleidingen. De taalkeuze is dezelfde als bij de m:robe MR-100: zes talen, maar geen Nederlands. Zeker bij dit toestel is dat een gebrek want waar de m:robe MR-100 nog redelijk eenvoudig en intuïtief is, is dit zeker niet het geval bij de m:robe MR-500i. Dit is een complex toestel met heel wat instellingen en een woordje duidelijke, begrijpelijke uitleg zou zeker niet misplaatst zijn.


Een Nederlandstalige handleiding zou hier niet misstaan!

Het uiterlijk
Ook dit toestel bevat op het eerste zicht geen bedieningsknoppen, eigenlijk lijkt het nog het meest op een miniatuur LCD-scherm. Dat "miniatuur" moet je hier wel in verhouding zien tot je 17" computerscherm, want de m:robe MR-500i werd uitgerust met een riant 3,7" (9,4 cm) kleuren LCD-scherm met 640 x 480 = 307.200 pixels. Dit scherm is eigenlijk een touchscreen, vandaar natuurlijk dat er geen bedieningsknoppen terug te vinden zijn. In tegenstelling tot bij de meeste PDA’s wordt er bij deze MP3-speler geen stylus meegeleverd, het is hier wel degelijk de bedoeling alles met je vingers te doen. Dat is wel even aanpassen, van kindsbeen af wordt het er ingehamerd: "Blijf met je vingeren van het scherm!" en nu word je hiertoe verplicht.


Hier moet je je vingers op het scherm zetten!

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelWegens succes verlengd
Volgend artikelMuzikaal docking station voor Zen Micro
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. @ Michel: Toch even opletten, Olympus is gestopt met de productie van deze MP3-spelers. Logisch dat de prijs zakt, maar het worden \”afdankertjes\”!

  2. En als je dan toch interesse hebt in de m:robe 500, kijk dan ff in Duitsland. Daar kost\’ie nog maar 200 euro. Miischien is íe dan wel weer leuk.

  3. Ik heb de m:robe 100 nu sinds 2 maanden. Wat het geluid betreft: de meegeleverde 00rtelefoontjes zijn inderdaad niet van de allerbeste kwaliteit. Ik raad aan om een paa (tevens beter zittende) plug-in oortelefoons voor aan te schaffen. Dat geldt niet alleen voor de m:robe, maar wat mij betreft voor bijna alle mp 3 spelers. Bovendien wordt het geluid vele malen beter. Dus ook van de m:robe. Daarnaast is nieuwe software te updaten van de website van Olympus. Nieuwe filmware downloaden en het volume kan harder. Houdt nog niet over, maar met de volumeknop op zijn hoogst kan je toch echt fluitende oren krijgen!

    De software is niet handig, een kwartiertje puzzelen en je bent er aan gewend. Het gemis van een gebruiksaanwijzing is een gemis.

    Wat mij betreft een speler voor zijn uiterlijk en toch goede geluid. De minpunten als dockingstation en oortelefoon heb ik verder niet als storend ervaren. Wat mij betreft een aanrader.

  4. Ik heb al 2 maanden de mr-100 maar ik raad \’m niet aan, vanwege de hoge prijs en omdat hij geen handige menu keuze\’s heeft… we erg stijlvol though

  5. Ik heb sinds kort de m:robe 500, waar ik mij aan erger is het ontbreken van een goede handleiding, ik heb wel iets in het nederlands van olympus ontvangen, maar kan hier weinig mee.
    Alles is in een andere taal tot chinees aan toe maar er is totaal niets in het nederlands te vinden. Verder gebruikt olympus weer een afwykende usb stekker zodat het onmogelijk is om foto\’s rechtstreeks van mijn foto camera (panasonic DMC F1Z) op de M:ROBE te zetten.

    IK beschouw de aankoop van de m:robe als een geweldige MISKOOP !!!!!!!!

  6. ik heb sinds kort de 100. waar ik me inderdaad dood aan erger is dat er geen nederlandse handleiding bij zit.
    ook de software, je moet het zelf allemaal maar uitzoeken. bedankt olympus!!

Reacties zijn gesloten.