MP3-spelers waarmee je opvalt

6
54

m:trip, de meegeleverde software
Je hebt dan wel een handleiding in zes talen, maar over deze software vind je nergens uitleg. Het enige wat je kunt lezen is dat het gebruik van de software noodzakelijk is en dat alle verdere uitleg in het (Engelstalige) helpbestand te vinden is.
Deze m:trip heeft twee min of meer onafhankelijke functies. In de eerste plaats is het een zogenaamde ripper, dat is software waarmee je de bestanden van een muziek-cd kunt downloaden op je pc. Vaak wordt die muziek dan omgezet naar het MP3-formaat, maar m:trip zet die bestanden om naar het WMA-formaat (Windows Media Audio formaat). Wij deden de test en m:trip zette een cd van John Denver met 45 minuten muziek verdeeld in 12 tracks, om naar WMA in 4,5 minuten. Dit is zowat een doorsnee waarde.


m:trip aan het werk als ripper

In de tweede plaats is m:trip een databank van alle liedjes die op je pc staan. Je ziet die als een lijst op je scherm staan en hierin vink je aan welke liedjes je op je MP3-speler wilt zetten. Daarna klik je op "synchroniseren" waarna die liedjes effectief gekopieerd worden. Wanneer je een volgende keer enkele liedjes in die lijst afvinkt, dan zullen die op je MP3 speler gewist worden. Dat synchroniseren gaat vrij snel: 93 tracks, goed voor 430 MB of 6 uur muziek, werden gekopieerd op 8 minuten.


Synchronisatie tussen de pc en je MP3-speler

Dit systeem van synchroniseren houdt echter een enorme beperking in. Omdat je pc een perfecte kopie bijhoudt van de liedjes op je MP3-speler, moet je met die speler altijd naar dezelfde pc gaan om er liedjes op te zetten of om er liedjes van te wissen!
De m:robe MR-100 die we voor de test in leen kregen, was voordien al gebruikt. Er stonden dus al een heleboel liedjes op. Toen we m:trip op onze pc installeerden, synchroniseerde die daarna keurig de gegevens op onze pc met het MP3-spelertje door daar alle liedjes van te wissen! Dit is niet zomaar een denkbeeldige situatie: wees gewaarschuwd wanneer je thuis ooit een nieuwe computer koopt en daarop m:trip opnieuw installeert…


Bij "Nee" gebeurt er niets, bij "Ja" wordt alles gewist…

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelWegens succes verlengd
Volgend artikelMuzikaal docking station voor Zen Micro
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. @ Michel: Toch even opletten, Olympus is gestopt met de productie van deze MP3-spelers. Logisch dat de prijs zakt, maar het worden \”afdankertjes\”!

  2. En als je dan toch interesse hebt in de m:robe 500, kijk dan ff in Duitsland. Daar kost\’ie nog maar 200 euro. Miischien is íe dan wel weer leuk.

  3. Ik heb de m:robe 100 nu sinds 2 maanden. Wat het geluid betreft: de meegeleverde 00rtelefoontjes zijn inderdaad niet van de allerbeste kwaliteit. Ik raad aan om een paa (tevens beter zittende) plug-in oortelefoons voor aan te schaffen. Dat geldt niet alleen voor de m:robe, maar wat mij betreft voor bijna alle mp 3 spelers. Bovendien wordt het geluid vele malen beter. Dus ook van de m:robe. Daarnaast is nieuwe software te updaten van de website van Olympus. Nieuwe filmware downloaden en het volume kan harder. Houdt nog niet over, maar met de volumeknop op zijn hoogst kan je toch echt fluitende oren krijgen!

    De software is niet handig, een kwartiertje puzzelen en je bent er aan gewend. Het gemis van een gebruiksaanwijzing is een gemis.

    Wat mij betreft een speler voor zijn uiterlijk en toch goede geluid. De minpunten als dockingstation en oortelefoon heb ik verder niet als storend ervaren. Wat mij betreft een aanrader.

  4. Ik heb al 2 maanden de mr-100 maar ik raad \’m niet aan, vanwege de hoge prijs en omdat hij geen handige menu keuze\’s heeft… we erg stijlvol though

  5. Ik heb sinds kort de m:robe 500, waar ik mij aan erger is het ontbreken van een goede handleiding, ik heb wel iets in het nederlands van olympus ontvangen, maar kan hier weinig mee.
    Alles is in een andere taal tot chinees aan toe maar er is totaal niets in het nederlands te vinden. Verder gebruikt olympus weer een afwykende usb stekker zodat het onmogelijk is om foto\’s rechtstreeks van mijn foto camera (panasonic DMC F1Z) op de M:ROBE te zetten.

    IK beschouw de aankoop van de m:robe als een geweldige MISKOOP !!!!!!!!

  6. ik heb sinds kort de 100. waar ik me inderdaad dood aan erger is dat er geen nederlandse handleiding bij zit.
    ook de software, je moet het zelf allemaal maar uitzoeken. bedankt olympus!!

Reacties zijn gesloten.