Het vuur aan de schenen van Microsoft Office

0
98

Kantoorsuite
OO 2.0 heeft als volwaardige kantoorsuite alles aan boord wat je zou verwachten. De tekstverwerker Writer, de rekenbladapplicatie Calc, het presentatiepakket Impress, het grafisch programma Draw, de database Base en het wiskundig programma Math vormen samen de hoofdcomponenten van OpenOffice.

OpenOffice20_menu.jpg
Windows startmenu met
OpenOffice 2.0 applicaties

Deze componenten vormen elk een evenknie voor de bekende onderdelen van Microsoft Office. Writer komt overeen met Word, Calc met Excel, Impress met PowerPoint en Base met Access. Microsoft heeft geen tegenhanger voor Draw, tenzij wellicht het reeds in Windows ingebouwde Paint en sommige grafische subprogramma’s in Microsoft Office. Voor OO Math is er geen Microsof-tegenhanger, al kan men voor een meerprijs wiskundeformules in MS Office integreren met behulp van bijvoorbeeld Design Science MathType.

OpenOffice20_Writer.jpg
OpenOffice 2.0 Writer: tekstverwerker

De OO kantoorsuite bestaat uit losse applicaties die oproepbaar zijn via het Startmenu van Windows of Linux en die erg snel kunnen geladen worden via een ‘quickstarter’ die de belangrijkste systeembibliotheken al vanaf de systeemstart in het geheugen laadt. Qua functionaliteit hebben we zeker niet te klagen: alle OO-onderdelen blijken volwassen applicaties met voorzieningen en mogelijkheden die zeker niet moeten onderdoen voor die van puur commerciële kantoorsuites zoals Microsoft Office.

OpenOffice20_Impress.jpg
OpenOffice Impress: presentatiepakket

1
2
3
4
5
Vorig artikel5 megapixel camera voor de ambitieuze instapper
Volgend artikelInterne en externe dvd-brander