Spiegelreflex op basis van FourThirds standaard

9
153

ISO 1600 1/200s f8.0
 Program AE 43 mm

ISO 1600 1/250s f9.0 Program AE 24 mm

Conclusie
De Olympus E-300 is geen bolide – er zijn snellere toestellen op de markt – maar functioneert verder vrijwel vlekkeloos. De beelden zijn voldoende scherp, voldoende ruisvrij en kleurneutraal. Alleen de opnamen bij TL-verlichting stellen teleur. Misschien kan Olympus het euvel met een firmware upgrade verhelpen. Het belangrijkste voordeel van het FourThirds systeem is de standaardisering van de bajonetvatting. De CCD heeft verder geen voordelen tegenover de chips van andere fabrikanten. Voor je het toestel aanschaft kan je beter wat experimenteren met foto’s in deze 4/3 verhouding. De bediening is eenvoudig tot je in de instelmenu’s duikt. Dan heb je, zeker in het begin, beter de handleiding bij de hand. Hopelijk ook in boekvorm omdat je de meegeleverde gebruiksaanwijzing op cd-rom op locatie niet echt vlot kan raadplegen. De vormgeving van de Olympus E-300 wijkt sterk af van andere spiegelreflexcamera’s. Het toestel is erg licht en compact. Olympus zorgt voor een technisch hoogstandje door de prismazoeker in het camerahuis onder te brengen en toch nog plaats over te houden voor de cruciale elektronische en mechanische onderdelen. Of het toestel er ook sexy uit ziet bepaal je zelf.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelPDF-documenten inlezen
Volgend artikelStandaard dubbelzijdig printen

9 REACTIES

  1. Heb de e-300 ondertussen al een zestal maanden en ben nog steeds erg tevreden over dit toestel. Prijs/kwaliteit vind je niet beter. Mooie heldere kleuren, zeer robuuste body en niet vergeten de ingebouwde stoffilter, zeer handing als je veel van lenzen vernadert.
    De standaard lenzen die je bij deze kit krijgt zijn beter dan die bij canon of nikon. Als je geen erfenis van oude lenzen bezit is dit absoluut eengoede keuze.

  2. \’k heb de E-300 nu ruim een maand en ben zeer tevreden. \’t was wel even wennen aan het model. Maar de perfectie manier waarop deze camera in de hand ligt + de stof verwijderings oplossing + de hoge beeld qualiteit + de scherpe prijs voor een set met twee hoogwaardige objectieven was doorslag gevend. En behalve dat is er ook nog een forum waar de E-300 gebruikers welkom zijn n.l. http://www.digifotofreak.nl om de ervaringen uit te wisselen.

  3. Heb zelf de keuze gemaakt voor de Olympus. Ben er erg blij mee!
    Buurman ook enthousiast koos er ook voor.
    Nikon heb ik 5 jaar geleden gehad en veel problemen mee gehad. Was natuurlijk wel andre type dan de D-70.

  4. ben benieuwd welke het uiteindelijk geworden is……..
    alvast bedankt voor de reaktie !

  5. Ik twijfel tussen de aanschaf van een Nikon D-70 en die van een Olympus E 300. Wie kan mij advies geven. Zowel de voor- en nadelen wil ik dan graag van beide camera\’s op een rijtje zetten

Reacties zijn gesloten.