Mechanische vriend

0
68

Hygiënisch
Met de groene commando’s op het bovenste gedeelte van de afstandsbediening laat je de robot gecombineerde handelingen uitvoeren zoals oprapen en gooien. In de verpakking zit een plastic potje Robosapien6.jpgwaarmee je het oprapen en gooien alvast kunt oefenen.
Wie ervan droomt dat de Robosapien voortaan zijn of haar kop koffie serveert, moet weten dat hij geen zware voorwerpen kan tillen. Een plastic bekertje dan? Misschien na veel oefenen, maar een vol bekertje zorgt geheid voor koffieplekken. Robosapien heeft trouwens de niet erg hygiënische neiging zijn vingers in het bekertje te steken.Robosapien2.jpg
De groene commando’s op het onderste gedeelte van de afstandsbediening laten de Robosapien geprogrammeerde bewegingen uitvoeren. Oranje commando’s moeten de Robosapien ‘acties met stijl’ laten uitvoeren. Bij die ‘handelingen’ komt duidelijk tot uiting dat onze robotvriend ontworpen is door een man, want onder die stijlvolle acties vallen bijvoorbeeld door mannen – zij het weliswaar niet alle – erg gewaarde handelingen als boeren, fluiten naar passerende schoonheden en, we kunnen het ook niet helpen, scheten laten, alsof meneer de robot iets verkeerds gegeten heeft. Toch kent de Robosapien ook iets stijlvollere acties. Zo toont hij je via één van de oranje commando’s zelfs zijn danskunst of laat hij je zien dat hij zijn mannetje kan staan met enkele karateslagen, waarbij hij zelfs een typische karatekreet slaakt. Er staat een demotoets op de afstandsbediening waarmee je de Robosapien alle bewegingen kunt laten uitvoeren met bijpassende geluiden.

robosapiendance.gif

1
2
3
Vorig artikelNieuwe headset specifiek voor internettelefonie
Volgend artikelVeelzijdige kaartlezer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.