Mechanische vriend

0
68

Knikker
Om je robotvriend wat meer menselijke capaciteiten mee te geven kun je drie sensoren op de vingers,Robosapien4.jpg Robosapien3.jpgtenen en de hielen programmeren, zodat hij reageert op aanraking. Via een geluidssensor kun je hem ook laten reageren op een scherp geluid. De infraroodontvanger zit in het hoofd van de Robosapien. Dat is trouwens niet groter dan een stevige knikker. Het steekt vreemd af tegen zijn indrukwekkende schouders, armen en benen en geeft hem het ruige uiterlijk van een American football speler. Je dient de afstandsbediening op zijn hoofd te richten en je kunt je er beter niet al te ver mee uit de buurt van de Robosapien wagen of meneer de robot reageert niet meer. 

Conclusie
In vergelijking met bijvoorbeeld de Aibo van Sony is de Robosapien een betaalbare robot. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar volwassenen zullen zijn soms wat speelse robotgedrag ook kunnen waarderen. Al vermoeden we dat hij, zoals zoveel speelgoed, na een tijdje wel in een hoekje zal staan te verkommeren. Gelukkig zijn we nog ver af van de perfecte robot, want die zou dat nooit pikken…

Meer info op www.robosapienmegagadget.nl

Adviesprijs
99 euro
1
2
3
Vorig artikelNieuwe headset specifiek voor internettelefonie
Volgend artikelVeelzijdige kaartlezer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.