Digitale werktafel voor amateurcineasten

16
140

De andere bestanddelen
De beelden kan je nu aanvullen met andere beelden die misschien al op je harde schijf stonden, met foto’s, met klankbestanden. Zowat alle gangbare formaten worden hierbij ondersteund. In het linkervenster zie je het lijstje "Media" nu aangroeien. Ook achteraf, tijdens de montage, kan je hier naar hartelust nog bestanden bijvoegen.


Boodschappenlijstje met de ingrediënten

Het editeren van je film
Nu kan je al je clips en foto’s in de gewenste volgorde op de tijdsbalk slepen. Standaard staan er twee beeldsporen en twee geluidssporen ter beschikking, maar desgewenst kan je dat aantal verhogen. Clips die boven elkaar in verschillende beeldsporen staan worden dan tegelijk weergegeven, maar je bepaalt zelf van elk beeld de intensiteit en al zijn andere eigenschappen, of je kiest voor het vrij spectaculaire beeld-in-beeld.


De tijdsbalk met beeld- en geluissporen

Het leuke aan Adobe Premiere Elements 1.0 is dat je hier voor jezelf bepaalt hoever je wenst te gaan: zet je alles achter elkaar, en oordeel je dat enkele overgangetjes en een muziekje eronder volstaan, dan ben je al na enkele minuten klaar. Voor hetzelfde geld ben je echter dagenlang zoet met het uitproberen van alle mogelijke effecten dat het programma je ter beschikking stelt.


150 presets, +70 effecten, +70 overgangen

1
2
3
4
Vorig artikelAudiospelers met FM-opnamefunctie
Volgend artikelFantasie of realiteit?
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

16 REACTIES

  1. Ik heb sinds kort een nieuwe pc met adobe elements, hoe kan ik de project files van mijn vorige adobe premiere inladen met adobe elements?

  2. ik heb in\’t begin ook vrij veel in pinnacle studio zitten teste, maar niet kan tippen aan de producten van adobe. Zowel de pro als elements zijn master pieces

  3. Ik zit al van Augustus te kloien met Pinnacle eerst 9+ en dat ging nog maar dan ben ik overgeschakeld op 10+ dan begon het geklooi pas goed . Kan iemand mij zeggen welke adobe ik het beste zou aanschaffen. Ik heb een PC met 2 giga ram geheugen en ik heb de indruk dat dit voor adobe maar net genoeg is.

  4. @pbouwman: Maak je echt kortfilmpjes, dan kun je die wel eerst achter elkaar plakken, en dan manueel per film een scène maken in het menu.
    Ik heb momenteel Adobe premiere elements niet op de pc\’s staan, ik kan me niet herinneren of er echte dvd-menu\’s mee gemaakt kunnen worden. Het zou kunnen dat je daarvoor naar de \”grote\” (lees: en veel duurdere) versie moet gaan. Misschien kunnen andere lezers met meer ervaring met dit product je aanwijzingen geven?

  5. ik heb premiere elments ook en maak er leuke films mee.
    Ik heb alleen het probleem :Als je een film brandt op de dvd dan kan er maar 1 film op 1 dvd. Wie weet hoe je dat kan veranderen want ik vind het zo\’n zonde dat er maar 1 filmpje op een dvd kan. Zeker als het mar een film van 15 minuten is. Wie heeft er oplossingen voor?
    Ik wil graag meerder filmpjes op een dvd kunnen zetten.

  6. Dit las ik op http://www.zdnet.nl/reviews.cfm?id=42020

    Een dvd branden is met Premiere Elements 1.0 erg simpel en de templates zien er goed uit. Jammer genoeg zijn deze voorbeeldmenu\’s moeilijk aan te passen. We kunnen de achtergrondafbeelding of het lettertype niet veranderen. Een dvd-menu met achtergrondgeluid of bewegende beelden behoort evenmin tot de mogelijkheden.

  7. @ Knutselpeter: Ja hoor, je kan Brightness en Contrast bijregelen, je hebt zelfs de keuze tussen automatisch of manueel. Net zoals een de kleurverzadiging, de scherpte enz enz.

  8. Kun je helderheid / contrast ed ook gewoon bijstellen zoals met pinnacle 8??

  9. Ik werk sinds 2 weken met premiere elements en ik wil niet meer anders. Het is zeer stabiel en ik heb geen ellende meer met het branden van DVD\’s en synchronisatie van films. Dit had ik voorheen met pinnacle studio 9 wel.

    Dus echt een aanrader!!

  10. zeer compleet pakket! Alles zit erin wat je nodig hebt. En stabiel , en dat kan je niet van ieder videobewerkingspakketje zeggen!

  11. Ik heb Premiere Elements 1.0 sinds vandaag in mijn bezit. Had al wat ervaring met Premiere Pro, maar zeker voor de thuisgebruiker biedt Elements zeer veel voor het geld. Echt een aanrader. Veel stabieler en uitgebreider dan Studio 9 Plus van Pinnacle en ook nog eens voordeliger. Echt een aanrader dus!!!

Reacties zijn gesloten.