Nieuws lezen op je desktop

3
671

2. Bloglines – www.bloglines.com
Hier vinden we weer geen download of zo; gewoon je naam, een zelfgekozen paswoord, je e-mailadres ingeven en je bent lid. Ook hier is het linkerpaneel gebruikt voor de adressen van de sites waarop je je abonneerde, nu met bovenaan de knoppen Add, Edit, Sort en Options. Hier standaard maar één paneel rechts, met de inhoud van de RSS-feeds van de gekozen site. Als je nu hierop klikt, opent de betrokken pagina zich in een nieuw venster in Internet Explorer – alhoewel het gedrag volledig instelbaar is met de knop Options.

Het bijvoegen van sites met een RSS-feed of het verbreken van je abonnement lukt probleemloos. Dit programma heeft echter nog een extra troef: zoals de naam al laat vermoeden, kan je er mee Bloggen (je eigen Weblog bijhouden). Je kiest je pseudoniem en je typt je tekst, zo gemakkelijk gaat dat. Je kunt je Blogs op het internet publiceren als je dat wil en natuurlijk zelf ook aanloggen op Blogs van anderen.
Samenvatting: Bloglines is ook een vlot werkende RSS-reader, met als extra mogelijkheid zelf te publiceren. Als je deze mogelijkheid nooit denkt te gebruiken zit je natuurlijk met een overdaad aan knoppen die het geheel alleen maar ingewikkeld doen lijken.

Conclusie
Na het testen van zes RSS-readers kunnen we al direct afleiden dat er vlotte, intuïtief werkende en goed functionerende lezers zijn – en andere. Er zat één te betalen lezer bij (Newsgator) die weliswaar tot de betere soort hoort, maar je moet al een goede reden hebben om voor een te betalen RSS-reader te kiezen, er zijn immers prima gratis alternatieven.
Van de drie categorieën (afzonderlijke programma’s, e-mail based readers en web-based readers) konden de e-mail based versies ons het minst bekoren. Het is gewoon niet echt praktisch en lijkt op een mengeling van twee verschillende werelden.
Voor wie nog nooit met RSS-feeds gewerkt heeft en het eens wil uitproberen, is SharpReader een goede keuze. Wil je je ook eens wagen in de wereld van de Bloggers, dan is Bloglines een aanrader.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe slimmere telefoon
Volgend artikelNieuwe iPAQ’s voor verschillende marktsegmenten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. FeedDemon is wel beschikbaar in het Nederlands. En kan sinds kort ook gebruikt worden voor podcasting. Echt een aanrader.

Reacties zijn gesloten.