Nieuws lezen op je desktop

3
669

2. RssReader – www.rssreader.com
Wanneer je SharpReader gezien hebt, lijkt dit wel een broertje: de lay-out is gelijkaardig. Hier vind je echter geen adresbalk. Als je een adres van een website met RSS-feed wil toevoegen moet je eerst op het plusteken klikken, waarna zich een afzonderlijk venstertje opent. Hier moet je echter altijd het volledige adres van de RSS-feed ingeven, al kan je hier wel kiezen uit een lijst met 162 websites waaronder meerdere Nederlandstalige. Waar die lijst vandaan komt of wie er nu opstaat en wie niet is niet duidelijk: DiskIdee staat er alleszins niet op.

In het venster rechts bovenaan toont RssReader ook een overzichtslijst van de items, maar standaard toont hij ook de inhoud van alle feeds in het grote vak eronder, zodat je eigenlijk twee keer dezelfde lijst krijgt. Onder elk item staat nu "Read More / Open in Browser". De eerste optie levert echter steevast een popup-venster op met de melding "fout in het script voor Internet Explorer". Diezelfde foutmelding kan je ook krijgen in Internet Explorer, maar daar is die tenminste uit te schakelen, in RssReader lukt dat niet. Gelukkig kan je de foutmelding wegklikken, soms verschijnt het venstertje echter meerdere keren per site. Hoe dan ook, het is erg vervelend lezen.

Samengevat: de werking van RssReader is gelijkaardig aan die van SharpReader, maar het gebruik wordt onnodig bemoeilijkt door foutmeldingen waar de doorsnee-gebruiker geen boodschap aan heeft.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe slimmere telefoon
Volgend artikelNieuwe iPAQ’s voor verschillende marktsegmenten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. FeedDemon is wel beschikbaar in het Nederlands. En kan sinds kort ook gebruikt worden voor podcasting. Echt een aanrader.

Reacties zijn gesloten.