Nieuws lezen op je desktop

3
671

2. Newsgator – www.newsgator.com
Opgepast: deze lezer is niet gratis, hij kost 29 dollar. Je kunt wel een probeerversie van 14 dagen downloaden. Ook nog in tegenstelling tot Izynews: Newsgator werkt alleen met Outlook, en dan nog alleen vanaf versie 2000.
Hier een heel ander beeld dan bij de vorige lezer: je moet eerst een bestand downloaden en installeren. Je kiest de naam van de map waarin de RSS-feeds in Outlook moeten komen, en dat was het dan. Ditmaal is er gelukkig geen ingewikkeld gedoe met accounts in Outlook. In Outlook is nu een knoppenbalk bijgekomen, hoewel knoppenbalk misschien een te groot woord is voor een balk met slechts twee knoppen. Met de eerste open je een venster waarin je je abonnementen bijvoegt of verwijdert, de tweede knop is de "vernieuw"-knop, want standaard gaat Newsgator net als de andere programma’s maar om het uur naar nieuwe berichtjes zoeken.

Er is nog een extraatje: je kunt van de website een plug-in downloaden. Deze zou je na installatie toelaten om zelf berichtjes (Blogs) te posten. Dit werd niet uitgetest.
Samenvatting: Newsgator werkt wel prima en is gemakkelijk te bedienen. De sterke kant is dat de mogelijkheden van Outlook nu ook ter beschikking staan van de RSS-feeds: de zoekfunctie, het doorsturen van RSS-feeds naar collega’s uit je adresboek (het zijn immers e-mailtjes!) enz. De vraag of dat 29 dollar waard is moet je natuurlijk zelf beantwoorden.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe slimmere telefoon
Volgend artikelNieuwe iPAQ’s voor verschillende marktsegmenten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. FeedDemon is wel beschikbaar in het Nederlands. En kan sinds kort ook gebruikt worden voor podcasting. Echt een aanrader.

Reacties zijn gesloten.