Hoe ga je concreet te werk, deel 3

1
34

lpsopnemen_1
7. Schakel via de volumecontrole van je pc alle niet nodige onderdelen van je geluidskaart uit (met andere woorden zet ze ‘mute’): wave, midi, cd audio, microfoon in etc. Het verdient de voorkeur niet mee te luisteren tijdens de opname, schakel dus ook het volume zelf uit. (schermafdruk 1)

8. Start de plaat en bestudeer de niveaumeter (als de opnamesoftware geen niveaus toont zonder dat je effectief begint op te nemen maak je eerst een proefopname). De niveaumeter mag nooit op 0 dB komen. Gebeurt dat toch, dan krijg je zogenaamde digitale ‘clipping’: vervelende vervormingen die het resultaat verknoeien. Ideaal is als je de luidste passage van de lp laat uitlopen tot maximaal -3 dB. Meestal moet je het volume van de line-ingang van je geluidskaart redelijk laag instellen om dat te bereiken. (schermafdruk 2)

Vorig artikelHoe ga je concreet te werk, deel 2
Volgend artikelHoe ga je concreet te werk, deel 4 en slot
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.