Hoe ga je concreet te werk, deel 2

4
271

lpsopnemen_terratec_omlijnd
3 – Sluit bij het gebruik van een externe voorversterker de eventueel aanwezige aardingskabel van de platenspeler aan op de kast van je computer (schroef hem vast onder een schroefje op de achterkant van de kast). (foto 1)

4 – Sluit de uitgang van de versterker aan op de line-ingang van je geluidskaart. Eventueel moet je een conversiekabel gebruiken die twee gewone ‘cinch’-aansluitingen omzet naar de 3,5 mm plug van je geluidskaart. Wissel ook hier rechts en links niet om. (foto 2)

5 – Leg de plaat op de draaitafel en maak ze zuiver met een speciaal daarvoor geschikt antistatisch borsteltje. (Heb je een zogenaamd “wet playing” systeem dan moet je uiteraard dat gebruiken.)

6 – Start de opnamesoftware in pauzestand.

Vorig artikelHoe ga je concreet te werk, deel 1
Volgend artikelHoe ga je concreet te werk, deel 3
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Wat moet je doen als er geen aardingskabel aan je platenspeler zit en je hebt toch een enorme brom?

  2. Beste redaksie,
    Je kunt ook een gewoon mengpaneel gebruiken als voorversterker en dat is niet duur, zelfs te vinden in tweedehandswinkels. Inderdaad, versterkers met P.U. ingang zijn enkel nog te vinden in de HIGH-TECH versterkers van meer dan €2000 of in tweedehands winkels. In dat laatste geval, let op: als de condensatoren oud en versleten zijn dan zul je brom krijgen op de ingang, en dan is je “goedkope” oplossing een dure geworden….
    Vergeet vooral niet de gouden tip van het artikel toe te passen: zorg voor een goede aarding om alle brom weg te werken. Test de afwezigheid van de brom door een maximum volume test.
    Ik weet niet of het mogelijk is om brom weg te filteren met Cool-edit en dgl. Alleszins, het is een platina artikel om die goede gouden oudjes weer tot leven te brengen.

Reacties zijn gesloten.