DCI levert Snelste PC van november

0
23

Het zijn blijkbaar drukke tijden voor de pc-bouwers want slechts één deelnemer voor de Snelste PC bereikte ons testlab. Nochtans hadden meerdere leveranciers ons een pc beloofd maar uiteindelijk is het enkel DCI gelukt. DCI was winnaar van de allereerste “Snelste PC” maar raakte die titel vorige maand al kwijt aan Paradigit. Tijd om wraak te nemen moeten ze hebben gedacht…

DCI Quattro Maryville 2 GHz (Snelste PC november 2001)
Ook deze keer komt DCI aandraven met een systeem op basis van een Pentium 4 2 GHz en RDRAM. Maar nu vinden we liefst 512 MB RDRAM terug en een snelle IBM Deskstar 60GXP harde schijf van 60 GB. Leuke extra’s zijn de draadloze muis en toestenbord van Logitech alsook de Creative Labs Audigy geluidskaart die ook een Firewire-aansluiting bevat. Het moederbord is een weinig inspirerende Intel Maryville die slechts drie PCI-sloten bevat. Het grafisch hart van dit systeem bestaat uit een krachtige GeForce3 Titanium 500 van het merk Hercules. DCI deed bovendien extra moeite om de kaart te overklokken want zo krijgt het DDR-geheugen 260 MHz over zich heen in plaats van de gebruikelijke 240 MHz. Hiervoor maakt men gebruik van de extra koeling van twee casefans (8 centimeter) die vlak boven de grafische kaart werden gemonteerd. Jammer genoeg voor DCI heeft het niet veel uitgehaald want ook al draaide Windows vrij stabiel, de benchmark 3D Mark 2001 was er minder happig op met als resultaat constante crashes. Vandaar dat we de kaart terugschakelden naar normale snelheid wat echter nog altijd mooie scores oplevert. Wat dacht je van 7803 3D Marks in de standaardresolutie van 1024 bij 768 beeldpunten in 32 bits kleur? Zowaar een record voor de “Snelste PC” en het houdt niet op want ook op Sysmark 2001 gaat deze DCI Quattro door het dak met een gemiddelde score van 172 punten! En om het helemaal af te maken doet hij dat kunstje nog eens mooi over in SPECviewperf. Kortom: DCI herovert de titel van Snelste PC!

Prijs (inclusief BTW): 2454,15 euro

Conclusie
De Pentium 4 2 GHz blijft heer en meester in de Snelste PC en DCI weet daar goed gebruik van te maken. Vooral de GeForce3 Titanium 500 grafische kaart maakt indruk.

Opmerking:Je zult merken dat de prestatiescores van de reeds geteste pc’s veranderd zijn in negatieve zin. Dit komt omdat we de testmaxima voor 3D Mark 2001 noodgedwongen moesten verhogen waardoor de procentuele verhoudingen iets wijzigen.

Alle productinformatie en de rangschikking in universeel Excel-formaat

Productinformatie in pdf-formaat

Rangschikking in pdf-formaat

Adviesprijs
2454,15 euro
Vorig artikelNat pakje
Volgend artikelAfknallen met een verhaallijn
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.