Reset

2
25

uiterste geval zijn bouwstoffen uit het ruimtestof te oogsten.

Schuld en boete
Wat dan met DNA? Aangezien DNA – hoewel onbewust – "verantwoordelijk" is voor het ontstaan van de moderne mens en aangezien de mens "verantwoordelijk" is voor het eventuele ontstaan van niet-biologische intelligentie zou je kunnen besluiten dat DNA door eigen "schuld" de eindstreep van zijn evolutie dreigt te bereiken, dat het zichzelf overbodig aan het maken is.
We kunnen nog verder redeneren. Niet alle leven is intelligent. Waarom zou niet-biologisch "leven" intelligent moeten zijn? Het is niet ondenkbaar dat de mens erin zou slagen niet-intelligente, niet-biologisch automaten te ontwerpen die zichzelf voortplanten en op hun manier "evolueren". Vooral in het militaire wereldje werkt men aan dit soort toepassingen. Ook bij die vorm van artificieel "leven" is DNA overbodig.
Mijn DNA fluistert me twee uitwegen in. Ofwel de mens concentreert zich vanaf heden op biologische computers, zodat DNA verder kan evolueren. Ofwel bouwen we in elk artificieel apparaat een niet te omzeilen en centraal te activeren reset-knop in.
Mochten onze computers op termijn te slim worden, dan hoeven we alleen maar op reset te drukken om het biologische Darwinisme te redden.

1
2
3
Vorig artikelWat bij betwistingen?
Volgend artikelTechniek voor de leek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1.   Dag Jozef,
    Een vraagje voor een bananen filosoof,
     
      Hoeveel percent verschilt ons DNA van dat van een banaan?
    By the way; Zijn we een  produkt van een toevallig gebeurde bifurcatie in een niet-lineaire structuur uit evenwicht?
    Graag zo snel mogelijk een antwoord want de bananen geraken op.
     
    Doei  ,Wilfried Nuyts

Reacties zijn gesloten.