Fotopapier, fotolabo’s en fotoprinters

0
13

De vormgeving van deze 870 is sober. Geen zwart en zilver zoals bij grote broer 2000, maar het traditionele beige en bruin. De vormen zijn wel ronder dan we van Epson gewoon zijn. Ook deze printer is voorzien van zowel een parallele als een USB aansluiting.
foto_epson_stylus_870
Deze A4 printer kan je ook voorzien van een houder voor papierrollen tot 21 cm breed. Dit is ideaal als je veel na elkaar print of banners wil afdrukken. Je kan het papier wel niet achteruit laten lopen. Als je de papierrol wil verwijderen moet je ze afknippen en verlies je dus een eindje.Van Epson krijg je net als bij de Stylus 2000P een exemplaar van Photoshop 5.0 LE, en de drivers van de 870 en de 2000 zijn eveneens vrijwel identiek. Ook hier kan je dus de foto helemaal gaan fine-tunen.

Papiersoorten
Je kan wel kiezen uit meer papiersoorten. Je kan dus ook de al wat oudere papiersoorten gebruiken. Toch heeft deze Epson 870 ook een uitgesproken voorkeur voor Epson papier. De prints zijn dan droog als ze de printer verlaten. Soms zie je op hoogglansafdrukken, als je deze tegen het licht houdt, zeer fijne krasjes. Epson heeft namelijk een reeks metalen tandwieltjes ingebouwd om het papier door de printer te geleiden. Wanneer deze niet perfect met het papier meedraaien maken ze minuscule schrammetjes. Dit valt nog meer op als je papiersoorten gebruikt die niet onmiddellijk drogen. De inkt ligt dan meer aan de oppervlakte en is nog gevoeliger voor beschadiging.

Conclusie
Je raadt het al: de beste afdrukken maak je op Epson papier. De glanzende Kodak, Koro en Ilford papieren drogen traag en veroorzaken de in het artikel beschreven problemen. Alleen het papier van Dataline is een goed alternatief. De afdrukken kunnen de vergelijking met de veel duurdere 2000P zeker doorstaan. Dit is opmerkelijk als je bedenkt dat de Stylus 870 de op een na goedkoopste inktjetprinter uit deze test is. Bovendien is hij sneller: onze testfoto kwam na slechts 2 minuten en 30 seconden uit de printer gerold.
Vorig artikelFotopapier, fotolabo’s en fotoprinters
Volgend artikelFotopapier, fotolabo’s en fotoprinters