Tv-tuners voor je pc

1
10

De jongens en meisjes van Terratec bezorgden ons twee tv-kaarten waarvan de TerraTValue de goedkoopste is en de Terra TV+ de compleetste.
tvkaarten_terra_tvalue
De stuursoftware van de Terratec-kaarten ziet er vrij sober uit maar voorziet wel in alle nodige functies en mogelijkheden zoals een mozaiekbeeld en videocapturing. Het verplichte teletekstonderdeel zit er ook bij maar werkte bij de TValue niet naar behoren. Bij de Terra TV Radio+ liep teletekst echter als een zonnetje. De Terra TV Radio+ biedt naast een tv-tuner ook een ingebouwde rds-radio (radio data system). Die werkt gewoon zoals het hoort en de software daarvoor kreeg een heel knap uitziend jasje mee. Verder ondersteunt de Terra TV Radio+ stereogeluid en zijn er wat meer aansluitmogelijkheden zoals een S-VHS input. Deze kaart bestaat ook zonder rds radio en heet dan TV+.

Conclusie
De TerraTValue is goedkoop maar krijgt stevige concurrentie van de Pinnacle PC TV Rave. De Terra TV Radio+ biedt wat meer mogelijkheden maar is ook de duurste en daarom nog niet de beste kaart van het testveld.
Systeemvereisten
DP-90 of hoger, Win 95 of 98, Grafische kaart met DirectDraw drivers.
Vorig artikelTv-tuners voor je pc
Volgend artikelTv-tuners voor je pc
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.