Tv-tuners voor je pc

0
9

De tweede externe oplossing voor tv op de pc komt van Pinnacle. Het bestaat uit een kastje dat je via een usb-kabel op je pc aansluit.

Je krijgt quasi dezelfde software als bij de PC TV Rave en dat zit dus wel snor. Met de rode drukknop bovenop het kastje is het mogelijk snapshots te nemen maar deze functie zit ook in de software en dat werkt sneller. Ook videocapturing is mogelijk maar valt tegen door de wel heel schokkerige beelden. Een snelheidsbeperking van usb? Verder heeft de PC TV USB een ingebouwde radio die echter niet tegelijkertijd met de tv-functie gebruikt kan worden – moest je dat willen ten minste. Problemen waren er spijtig genoeg ook: zo verloopt de synchronisatie van beeld en geluid niet altijd zoals het hoort en geeft de software er regelmatig de brui aan waarna het beeld gewoon stopt.

Conclusie
Studio PCTV USB is een snelle en gebruiksvriendelijke oplossing voor wie tv en radio op z’n pc wil. Enkel jammer dat de software af en toe tilt slaat en dat de videobewerkingsmogelijkheden amper bruikbaar zijn.
Systeemvereisten
nP-200 of hoger, Win98, 32MB RAM, DirectX 6.0 compatibele geluids- en videokaart, 30 MB ruimte op harde schijf.
Vorig artikelTv-tuners voor je pc
Volgend artikelTv-tuners voor je pc
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.