Home Audio / Video

Tv-tuners voor je pc

1
18

De PC TV Rave van Pinnacle is een eenvoudig tv-kaartje waar heel leuke software wordt bijgeleverd zoals een demo van het videobewerkingspakket Studio.

Wat echt telt is natuurlijk het tonen van televisiebeelden en daarin blijkt de PC TV Rave vooral in vensterweergave een topper in te zijn. Die is gewoon uitstekend ondanks het feit dat we niet alle kanalen optimaal ingesteld kregen – iets waar ook andere tv-kaarten last van bleken te hebben. Vooral handig is dat bij de kanaaldetectie ook automatisch de stationnamen worden opgeslagen. Die hoef je dus niet meer zelf in te tikken. Voor het afbeelden van teletekstpagina’s maakt Pinnacle gebruik van je browser wat prima werkt. Ook een mozaiekbeeld is mogelijk waarbij door te klikken meteen naar de juiste post wordt overgeschakeld. Wie video wil capturen zal echter teleurgesteld zijn: in de hoogste kwaliteit vallen heel wat frames uit de boot waardoor het beeld zeer schokkerig wordt. Kies je voor de laagste kwaliteit dan zit je met een beeld op postzegelformaat wat amper bruikbaar is.

Conclusie
Alleen al vanwege z’n erg lage prijs vormt de Studio PC TV Rave een interessant product. De gebruiksvriendelijke software is een groot pluspunt.
Systeemvereisten
vP-200 of hoger, Win95/98/2000, 32MB RAM, DirectX 6.0 compatibele geluids- en videokaart, 30 MB ruimte op harde schijf.

1 REACTIE

  1. Waarde Dame/Heer,
    Ik heb een vraag betreffende Studio 9 van Pinnacle. Ik wil graag de plus en pro overgangen van HollywoodFX activeren, maar de enige manier waarop ik dat zou kunnen is via internet downloaden en betalen met creditcard. Ten eerste heb ik geen creditcard en ben ook niet van plan om die aan te schaffen en dat downloaden heb ik ook niet zoveel zin in. Ik wil graag die dingen kopen op een CD of DVD, hoe het ook zijn mag. Kunt U mij vertellen hoe ik daar op die manier aan kan komen?

Comments are closed.