Tv-tuners voor je pc

2
24

Overal en altijd televisiekijken, voor sommige mensen is dat net zo belangrijk als eten en drinken. De laatste beursberichten, een belangrijke voetbalmatch, Big Brother… wie niets wil missen kan zijn computer ombouwen tot kijkbuis. DiskIdee hield de oogdruppels binnen handbereik en bekeek acht tv-tuners voor je pc. Sommigen daarvan kunnen trouwens ook radio ontvangen, voor die zeldzame uurtjes dat het tv-beeld zwart blijft.
tv_kaarten
De computer is een echt manusje-van-alles aan het worden, maar om er tv-programma’s op te ontvangen moet je er wel eerst een tv-kaart in steken, of een van de externe oplossingen via USB die we eveneens testten. Je kunt dan niet alleen je favoriete tv-programma’s ontvangen op je pc, je kunt de beelden en het geluid ook opslaan of ‘capturen’. Dat kan interessant zijn als je er bewerkingen op wil uitvoeren. Een ander voordeel van een tv-kaart is dat je er andere videobronnen zoals een videorecorder of videocamera op kunt aansluiten. Sommige kaarten kunnen ook teletext ontvangen of zelfs radio-uitzendingen ten gehore brengen. In de Excel-tabel die bij deze test hoort, hebben we de belangrijkste specificaties mooi op een rijtje gezet. We bewaarden ze in een universeel formaat, zodat je ze op alle pc’s zou moeten kunnen openen. Mocht je pc om een wachtwoord vragen bij het openen van de tabel klik dan op ‘annuleren’ om de tabel te openen. Je kunt ook rechtsklikken en de tabel op je harde schijf bewaren en ze dan lokaal openen.

Conclusie
De beeldkwaliteit van televisie op je pc is net zoals bij een echt tv pas optimaal bij voldoende afstand, tenminste als je het volledige scherm van je monitor wil benutten. Enkele nadelen moet je erbij nemen. Vooral scrollende tekst is maar met moeite leesbaar en dat is niet onbelangrijk voor wie kanalen wil bekijken die bijvoorbeeld constant beursinformatie spuwen. Positief dan weer is dat de teletekstfunctie van alle geteste producten die teletext ondersteunen snel en gemakkelijk werkt waarbij je vrijwel altijd gewoon met de muis kan klikken op de gewenste pagina. De verschillen in het puur doorgeven van tv-beelden zijn klein en situeren zich meestal in de mogelijkheden die de software biedt. In dat opzicht weet de ATI TV Wonder ons het meeste te bekoren. Heb je echter een strak budget dan is de Pinnacle PC TV Rave zeker geen miskoop. Wil je een afstandbediening dan vind je die bij de technisch goed presterende Hauppage WinTV PCI of eventueel de Guillemot Maxi TV Video 3, maar die ondersteunt geen stereo.
Vorig artikelTv-tuners voor je pc
Volgend artikelDraadloos voor het gewone volk
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

2 REACTIES

  1. Heel eerlijk …. ik weet niet wat ik met deze test aan moet. Ik ben zoekende naar een goede TV kaart wat vooral ook goed VIDEO\’s copieerd zodat ik het op DVD kan zetten. Uit deze test begrijp ik dat de Pinnacle het beste is wat betreft de resolutie maar dat is niet de conclusie dus heb ik het verkeerd begrepen. Ik wil eigenlijk gewoon weten welke kaart het beste beeld geeft.. Ik heb Hercules geprobeerd en Terratec maar naar mijn mening middelmatig. Pinnaccle pro schijnt erg goed te zijn maar is hier in de test niet te vinden.

    Ik blijf gewoon nog even zoeken en misschien zijn er nog meer vergelijkende tests op internet te vinden..

    Allen succes en groet van Ad

Reacties zijn gesloten.