Acht digitale camera

0
26

digicamagfasint
Agfa is een van de eerste fabrikanten die een Iomega Clik-drive in een van zijn digitale camera’s inbouwt. De Clik-disk heeft een capaciteit van 40 MB. Agfa laat de andere deelnemers aan deze test op dit vlak mijlenver achter zich. Er kunnen zo maar eventjes 60 beelden van de hoogste kwaliteit worden opgeslagen. Heeft men nog enkele schijfjes in de binnenzak, dan kan de opslag eindeloos worden uitgebreid. Voor iemand die ervan houdt licht te reizen, zonder pc of handheld, is dit bijgevolg het gedroomde toestel.

Resolutie
De CCD-chip heeft een resolutie van 1152×876. Agfa benadrukt dat dit door interpolatie met meegeleverde software 1440×1080 wordt. Niettemin vertonen de beelden een lichte korrel. De belichting is correct, maar de kleuren zijn heel warm. Afhankelijk van het onderwerp zou dit wel kunnen storen. De meeste instellingen doe je door middel van een wieltje links van het LCD-schermachter op de camera. Het doet wat denken aan een muiswiel: je kan door rollen en klikken de menu’s oproepen en aanpassen. Het toestel is voorzien van een USB aansluiting en ondersteunt DPOF (Digital Print Order Format).

Conclusie
Het is moeilijk de Afga Clik te vergelijken met de andere toestellen van zijn prijsklasse. Wil je een digitale camera met flink wat opslagruimte dan is dit de te kloppen kandidaat.

Voor: groot opslagmedium en USB

Tegen: Zeer warme, bijna gele beelden

Vorig artikelAcht digitale camera’s
Volgend artikelAcht digitale camera’s