Acht digitale camera’s

0
16

digicamcanonsint
De functionaliteit van de Powershot S-10 uit zich niet alleen in de vormgeving, maar ook in de bediening. Het camerahuis is compact en handig en lijkt erg op de IXUS lijn van Canon. Als je de camera aanzet met de menuknop, schuift het kleine zoomlensje naar buiten. Het bereik van deze lens is 35mm-70mm. De zoeker is helder, mooi begrensd en zonder vervorming, alsof je door een spiegelreflexcamera kijkt. Het toestel is uitgerust met een 2.1 megapixel CCD, wat betekent dat je beelden maakt van 1600×1200 pixels. Dit levert een beeld op van 1.4 Mb en alhoewel Canon ook een seriële kabel meelevert, is de USB-aansluiting bepaald geen luxe.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit kan je op vele manieren aanpassen: wat resolutie en compressie betreft staan er negen combinaties ter beschikking. Belichtingscompensatie is mogelijk en de witbalans is ook manueel in te stellen. Grote panorama’s kan je maken met de ‘stitch’ optie. Een aantal foto’s met overlappende delen worden aan elkaar geplakt tot een grote foto. Dit moet je wel op de pc doen met behulp van het Photostitch softwarepakket. Met de DPOF instelling kan je foto’s printen zonder je PC te gebruiken.

Conclusie
De S-10 maakt scherpe contrastrijke beelden, met misschien iets van een magentazweem. Voor: veel mogelijkheden, hoge beeldkwaliteitTegen: duurste uit de test
Vorig artikelAcht digitale camera
Volgend artikelAcht digitale camera’s