Losstaande dvd-spelers

0
29

tokai_dvd-715
Tokaï? Nog nooit van gehoord en we waren dan ook benieuwd hoe deze dvd-speler het er vanaf zou brengen. Eén ding heeft de Tokaï – die ook onder andere namen zoals Raïté, Hoyo en Yamakawa wordt verkocht – alvast voor op de andere dvd-spelers: hij kan zonder moeite mp3-cd’s afspelen. Gewoon een cd’tje of cd-rw’tje volschrijven met mp3’s en afspelen in de huiskamer. Eenvoudiger kan het niet en alleen al daarom zou je hem kopen. Bovendien gaat hij voor nog geen 10.000 BEF over de toonbank wat we toch mogen beschouwen als een koopje. Wie echter verder kijkt dan de specificatielijst wordt toch teleurgesteld. Ten eerste is er de duidelijk mindere beeldkwaliteit, ondanks de s-videoaansluiting die we gebruikten (een scart ontbreekt). Je merkt een duidelijke grofheid op in het beeld. Tel daarbij op de duidelijke kartelingen in bijvoorbeeld lijnen en randen en dat verklaart de lage cijfers voor het onderdeel beeld en geluid. Barslecht is het echter ook weer niet, maar ten opzichte van de andere dvd-spelers merkten we een duidelijk verschil. De grootste ergernis van deze Tokaï is echter de gebruikte mechaniek. Om de één of andere reden produceert vooral de lade een hoop lawaai. Het begint al bij het uitschuiven van de cd-lade waarna een hoop trillingen de boel nog wat verergeren: heel storend en het geeft de Tokaï een nog goedkopere indruk dan hij al had. Ook de afstandsbediening is in hetzelfde bedje ziek: totaal geen oog voor gebruiksvriendelijkheid. De knopjes werden er blijkbaar willekeurig geplaatst. Toch één goed ding: via de afstandsbediening kan je heel simpel de regiocode aanpassen.

Conclusie
De Tokaï DVD-715 weet op geen enkel vlak op te vallen. Alle waar naar z’n geld is een spreekwoord dat hier dubbel en dik van toepassing is. Enkel wie het minimum wil uitgeven en de mankementen er bij neemt, kan deze Tokaï overwegen. Al de rest spaart beter nog wat langer door. Als mp3-speler kan hij dan weer wel overtuigen: zelfs mp3’s van de hoogste kwaliteit speelt hij zonder haperingen af.
Vorig artikelLosstaande dvd-spelers
Volgend artikelLosstaande dvd-spelers
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.