IBM’s Microdrive krijgt “vaste” concurrentie

0
15

IBM’s Microdrive krijgt binnenkort concurrentie van een 32O MB CompactFlash (CF) geheugenkaartje. In tegenstelling tot de Microdrive gebruikt de 32O MB CF-kaart van Simple Technology geen bewegende onderdelen. De kaart gaat bijna veertienhonderd dollar kosten. Prijzen voor de Microdrive zijn nog niet bekend.

Memorex
Op Comdex kondigde Memorex aan ook in de CompactFlash markt te zullen stappen. Memorex is vooral bekend als fabrikant van CD-R/RW media. De CF-markt groeit enorm, onder meer door het succes van MP3 audio, digitale boeken en mobiele apparaten. Volgens IDC Research zullen er volgend jaar meer dan acht miljoen CF-kaarten worden verkocht. In 2001 zullen het er dertien miljoen zijn en in 2002 zelfs 22 miljoen. Memorex wil nu meeprofiteren van die verwachte groei. De eerste producten, variërend in capaciteit van 4 tot 128 MB, zullen beschikbaar zijn in het het eerste kwartaal van 2000.

Vorig artikelPCMCIA viert tiende verjaardag
Volgend artikelPalm Computing adopteert geheugenstokje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.