Palm Computing adopteert geheugenstokje

0
20

Sony en Palm Computing, een onderneming van 3Com, gaan samenwerken aan nieuwe functionaliteit van het Palm Computing-platform en aan de ontwikkeling van een nieuw, geavanceerd platform voor handheld huishoudelijke elektronicaproducten met audiovisuele functionaliteit (AV/IT). Sony zal een licentie nemen op het Palm OS besturingssysteem, terwijl Palm Computing zich heeft uitgesproken voor ondersteuning van Sony’s Memory Stick-technologie voor opslag en gegevensuitwisseling, als onderdeel van het Palm Computing-platform.

De Memory Stick is een alternatief voor andere verwisselbare minigeheugens zoals CompactFlash en SmartMedia (lees ons voor meer informatie). Sony probeert een doorbraak te forceren, maar voorlopig maken alleen Sony’s eigen producten gebruik van de Memory Stick. Daar zou wel snel verandering in kunnen komen. Eén van de grote voordelen van de Memory Stick is dat er kopieerbescherming op hardwareniveau in zit. Dit opent de weg voor de verspreiding van MP3-achtige geluidsdragers mét kopieerbescherming en komt tegemoet aan de wens van multimedia-uitgevers om iets te doen aan het illegaal kopiëren.

De nieuwe versie van het PalmOS besturingssysteem zal zowel Memory Stick- als AV/IT-technologie ondersteunen.

Vorig artikelIBM’s Microdrive krijgt “vaste” concurrentie
Volgend artikelGeen bedrog meer
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.