Betaalbare smartphone met 4G

3
31
De Chinese smartphonefabrikant Alcatel Onetouch legt voor €249 een Android-smartphone in de winkels met ondersteuning voor snel draadloos internet via het 4G netwerk. De Onetouch Idol S heeft een 1,4 Ghz dual core processor en 4,7-inch HD Ready-scherm.

Alcatel Onetouch is een merk van de Chinese TCL Corporation, volgens Wikipedia de 25ste grootste elektronicafabrikant ter wereld. De Alcatel Onetouch Idol S is een nieuwe Android 4.2 ‘Jelly Bean’ smartphone met 4,7-inch ips scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels en een 1,4 GHz Mediatek dual core processor.

Naast gsm en umts ondersteunt deze smartphone ook 4G lte cat3-verbindingen tot 100 Mbit/s voor uploaden en tot 50 Mbit/s voor downloaden, op voorwaarde dat je gsm-abonnement dit ook ondersteunt natuurlijk. Data-overdracht via 4G gebeurt tot tien keer sneller dan via tragere verbindingen.

Alcatel Onetouch Idol S

Alcatel Onetouch Idol S (© ; licentie: )

De erg compacte Onetouch Idol S is amper 7,45 mm dun en weegt slechts 110 gram. De 2000 mAh batterij is vast ingebouwd en geeft je een autonomie tot 8,5 uur tijdens gesprekken en tot 400 uur in standby (zelfs tot 700 uur in standby als je alleen het 2G netwerk inschakelt).

De uitrusting van de Onetouch Idol S lijkt verder erg compleet, met onder andere Bluetooth 4.0 en een A-GPS lokalisatiechip met elektronisch kompas. Ook een FM-radio met RDS is van de partij. De 8 megapixel camera op de achterkant heeft een led flash en je kan er Full HD 1080p video mee opnemen.

Het werkgeheugen bedraagt 1 GB. Er lijkt vooral bespaard te zijn op de beschikbare opslagruimte. Met 4 GB is die erg krap, vooral omdat er 1 GB van gebruikt wordt voor allerlei applicaties, zodat je amper 3 GB overhoudt. Bij de vrij lage prijs van €249 moet je dus nog de kosten voor een micro-sd geheugenkaartje tellen (maximaal 32 GB) waarmee je de opslagruimte kunt uitbreiden.

Foto van Alcatel One Touch
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHP inkjet met vaste printkop is alternatief voor laser
Volgend artikelUniversele Bluetooth-muziekontvanger voor je hifi-installatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Mijn dochter heeft in Januari al een Samsung Ace 3 pure white gekocht voor 226,45€ incl verzendkosten.
    Momenteel is het toestel al 24€ in prijs gezakt.
    8GB stockeringsruimte waarvan 5GB vrij en incl NFC.
    Kwestie van beter uit je doppen te kijken en even het net te raadplegen. Vrijdagavond 20u15 besteld, afgeleverd op zaterdag 17u23 je leest goed de dag erna al.

    • Marksken, die Samsung Ace 3 kan je nog goedkoper vinden hoor (ook incl. gratis verzending, weliswaar niet de dag erna). Dus toch nog iets beter uit je doppen kijken? 😉

      • Marksken, ik heb je bericht slecht gelezen: je geeft zelf aan dat die Ace 3 intussen nog in prijs gezakt is (€24). Mijn excuses, ik moet zelf beter uit mijn doppen kijken 😉 Is zeker een goede prijs voor een LTE telefoon, bedankt voor de tip!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.