Kijk & vergelijk


Hardware | Previews
Aldi Medion Erazer X7710D (MD 8888) preview

Een stoere bink in de Aldi

Harde schijf
De reclame mag dan wel stellen: “Gigantische harde schijf SATA van 1 TB (1000 GB)”, dat is veel, maar tegenwoordig niet meer gigantisch. De vorige desktop die je bij Aldi kon kopen kostte maar de helft en had een harde schijf van 2 TB.

 …HD in het frame en schuif alles terug in de pc. Klaar!

…HD in het frame en schuif alles terug in de pc. Klaar!

Wat je wel kan doen, rekening houdende met onze opmerkingen in vorige paragraaf, is nog eens naar de computerboer lopen en er 1 of 2 interne SATA harde schijven kopen. Een schijf van 1 TB kost om en bij de € 50, en die steek je dan voor eeuwig en altijd in die hot-swap slots. Zo heb je ineens gepartitioneerde harde schijven!

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

22 reacties bij Een stoere bink in de Aldi

 • 8
  henry zegt:

  Ik heb 3 medion pc’s bij alle 3 het ik tijdens de garantie periode problemen gehad / het nog steeds. Bij de eerste 2 kwam er na lang zeuren en wachten een monteur om het op te lossen, soms voor kortere soms voor kortere tijd.
  Weer zeuren en lang wachten aan de telefoon a xxx ct/min, weer een monteur enz

  Nu komt er geen monteur meer maar moet de pc opgestuurd worden en ben je deze minimaal 2 weken kwijt voor een kapotte koelventilator De garantie is bij Medion altijd moeizaam geweest nu helemaal pet, dit is m’n laatste medion pc

  0
 • 7
  jonathan zegt:

  ze zeggen meestal dat Medion snel versleten is, maar is dat ook zo?

  0
  • 7.1
   René Paulus zegt:

   Nee, dat is onzin. Ik heb meerdere Medions staan maar ben er nog nooit in geslaagd eentje te verslijten. Ik heb trouwens ook nog nooit een panne gehad, maar dat is zoals met auto’s: je moet af en toe een beetje geluk hebben.
   Wel is het zo dat het Duitse Medion overgenomen is door het Chinese Lenovo. Aan sommige reacties achter onze laatste preview te oordelen (Aldi Medion Akoya MD 99055 S4214) zijn sommige lezers niet bepaald enthousiast over de stevigheid van het toestel.

   0
 • 6
  Glenn zegt:

  Zie voor een overzichtelijke lijst van videokaart prestaties.

  Zoals je ziet staat die 5870 op de 3e beste generatie. Kaarten in de hoogste twee vind je rond de 240 a 600€. Dat is dus al een goede deal.

  De andere onderdelen zinnen me niet zo: verouderd en niet performant. Ter vergelijking, bij een goede PC winkel geconfigureerd:

  i5 2500K (Sandy Bridge) processor (= 60€ goedkoper én performanter dan de hier gebruikte i7)
  8GB geheugen, kast (met plexiglas zijpaneel), 700W voeding, 6950 2GB, goede processor koeler (zodat auto-overclock zijn werk kan doen):

  ca 830€.

  0
  • 6.1
   Glenn zegt:

   Excuses voor het niet afsluiten van html tag.

   0
  • 6.2
   Zilla zegt:

   Oké dat bewijst eens te meer dat in de PC wereld alles snel evolueert. Maar ik zie nergens de prijzen voor harddisk, Windows software en andere bijgeleverde software, kaartlezer, extra koelventilatoren, USB 3.0 aansluitingen , e-sata aansluiting, 2 docks voor verwisselbare schijven, een oerdegelijke kast én de stilte. Ik denk dat die 200 euro verschil al rap opgesoupeerd zijn, om nog te zwijgen van 3 jaar garantie aan huis.

   0
   • 6.2.1
    Glenn zegt:

    Ik vermeldde enkel de afwijkende componenten. De prijs was berekend met een moederbord met geïntegreerde USB3.0 poorten. De gekozen kast is een Cooler Master Elite 430, ook een oerdegelijke kast. Gekozen CPU koeler Cooler Master Hyper 212, door de 12cm fan performant én stil.
    Inderdaad zonder uitneembare drive bays, maar wel met 7 3,5″ interne uitbreidingsbays.

    Windows was ik inderdaad vergeten, +100€ = 911€ (intussen zijn vergelijkbare videokaarten bijna niet meer beschikbaar).

    Dan heb je nog de keuze om er zelf software naar believen bij te stoppen – met toeters en bellen kom je dan inderdaad snel aan 1100€. Maar dan is het wel met modernere hardware, en opties van je eigen keuze.
    Misschien heeft de PC shop in je buurt geen garantie aan huis, maar zij kunnen wel technisch advies geven die je van de Aldi kassier niet zal krijgen. De shop kan je ook wat extra betalen om bijvoorbeeld je data te redden, een Aldi dienst zal misschien gewoon een nieuwe schijf plaatsen.

    Het was zeker niet mijn bedoeling Aldi’s aanbod af te breken. Meestal geven zij goede prijs/performantie verhoudingen, al is het niet met de modernste hardware.
    Wanneer zij zicht op de hoge prestatie of gamer markt richten, dan moeten zij wel beseffen dat die hogere eisen stellen.
    Deze eisen worden ingewilligd door maatwerk van een specialist, waarop de consument niet meer hoeft te betalen. Maar wel met een tevredener gevoel huiswaarts keert, hij heeft immers inspraak gehad in zijn configuratie, en een band gecreëerd bij een partij waar hij ook onderhoud krijgt.

    0
    • 6.2.1.1
     Zilla zegt:

     Hoera, alles wordt beter en goedkoper. Op dit ogenblik klopt alles wat je beweert, maar in de periode dat ik de PC kocht was hij zelfs nog 150 euro duurder en waren de losse componenten (als ze al voorradig waren, zoals USB 3.0) samen bijna het dubbele in prijs dan de Medion PC. Maar alles gaat zo snel tegenwoordig, en zeker op PC gebied. Wat vroeger pas na jaren verouderde gaat nu hoop en al een paar maanden mee. Al een mirakel dat de videokaart (5870) nu nog zo performant is. Misschien maakte dat het verschil toen.
     Ik ben ook altijd van het principe geweest om zelf een PC samen te stellen, maar in dit geval kon ik na het nodige rekenwerk nooit aan dezelfde prijs komen als de Medion PC toen kostte. Times they are changing.

     0
 • 5
  dsd zegt:

  is it possible to install windows 7 in english or only french or vlaams?
  thanks

  0
  • 5.1
   René Paulus zegt:

   Bij de eerste in gebruikname kan je beslissen in welke taal je Windows wilt gebruiken en welk toetsenbord (Azerty, Querty) je aansluit. Let wel: de taal is achteraf niet zomaar te wijzigen, het toetsenbord natuurlijk wel. Dit is tenminste mijn ervaring met een Medion Akoya P4385D (MD 8890) (de eigenaar verkoos Engels), maar ik neem aan dat deze procedure hetzelfde zal zijn op andere Medions. Dit geldt wel alleen voor Windows 7, niet voor de overige meegeleverde software.

   0
 • 4
  Zilla zegt:

  Heb de PC in oktober gekocht. Ik moet zeggen dat ik er tot nu toe uiterst tevreden over ben. Als je de PC zelf zou samenstellen uit aangekochte onderdelen zou je bijna aan het dubbele van de prijs zitten en dan spreken we nog niet over de USB 3.0 mogelijkheden. Kortom een aanrader voor wie een top gamePC wil die óók puike prestaties levert in Photoshop e.d. aan een bijzondere prijs. En de looks mogen er ook wezen. Enkel de handleiding vind ik iets te beknopt.

  0
  • 4.1
   René Paulus zegt:

   Bedankt voor je reactie. Klopt dat nu dat die geleverd wordt zonder muis of klavier? Eigenlijk vind ik dat nogal vreemd.

   0
   • 4.1.1
    Zilla zegt:

    Ze gaan er waarschijnlijk van uit, en dat is ook dikwijls zo, dat gamers hun muis en toetsenbord liefst onafhankelijk en naar eigen smaak kopen, juist omdat voor een gamer de bediening instrumenten (muis, toetsenbord, headset) belangrijk zijn. De score bij games kan er wel zeker door beïnvloed worden. Vandaar denk ik. Goed gezien van Medion.

    0
 • 3
  Wachholder zegt:

  Hallo Rene,

  Laat de 5870 video caard toe verschillende icc profielen te laden of alleen maar 1 als het is een single gpu caard als ik goed begrijpt ?
  Is den computer een gooeie keuze voor zwaar foto editing of zijn er betere keuzes daarvoor ?

  Groetjes,

  Pierre W

  0
  • 3.1
   René Paulus zegt:

   Het is een single GPU kaart, nu ben ik niet zo goed thuis in die icc toestanden, maar ik dacht dat bij 1 monitor toch maar 1 icc calibratieprofiel hoort? In ieder geval zou deze CPU in combinatie met 6 GB RAM + een HD5870 zowat alles van foto moeten aankunnen.

   0
   • 3.1.1
    Wachholder zegt:

    Hallo Rene,

    Bedankt voor uw feedback . Bedoeling was 2 of 3 monitors te kunnen aanscheffen op den caard, met elk zijn eigen icc profiel . Ik heb een beetje verder gegoogled en het lijkt dat alhoewel den kaard single gpu is, den eyefinity technologie van ati laat toe 3 tot 6 verschillende monitors met elk een eigen icc profiel te supporteren .

    Beste, Pierre W

    0
 • 2
  Robin Paulus zegt:

  Puur persoonlijk, maar ik zou in één van de hot swap spots een SSD-schijf steken van 64 of 128 GB. Behoorlijke meerkost, maar het prijsverschil écht wel waard als je het verschil in opstartsnelheid en laadsnelheid bekijkt…

  0
  • 2.1
   René Paulus zegt:

   Leuk idee, maar ik ben niet zo zeker of je kunt opstarten vanaf die hot swaps. Net zo min ik momenteel weet of je die in RAID kunt zetten – in de handleiding ( je vindt ze hier ) spreken ze daar met geen woord over.

   0
   • 2.1.1
    Ewald van Geffen zegt:

    Die hotswap brackets zijn 3.5″ modellen, de meeste (zover ik weet vrijwel alle) SSDs zijn 2.5″, bij Intel krijg je een stukje metaal erbij om dit op te lossen.
    Indien de hotswap bays op het moederbord zijn aangesloten op dezelfde controller en deze RAID ondersteunt zal het ook werken. Voorts kunnen SSDs in RAID geen trim commandos doen omdat deze verloren geraken in de raid controllers.

    0
 • 1
  timmy zegt:

  Voor ruim 850 Euro heb ik wat spezies betreft al een HP desktop.
  Met andere woorden vindt hem toch te duur.
  T´is tenslotte een grafka uit midden 2009 nu zijn de 6000 series al een tijdje uit.

  0
  • 1.1
   René Paulus zegt:

   Toch oppassen met die grafische kaarten uit de 6000 serie, Timmy. Momenteel staat de HD 5870 nog altijd op plaats (8); op (1) staat de HD 6990 en de HD 6970 op (5), maar de HD 6850 staat pas op (17) en de HD 6790 op (21). Naar het schijnt zijn er nieuwe drivers op komst of zelfs al beschikbaar die de prestaties van de 6000 serie verbeteren, maar momenteel mag je niet zomaar aannemen dat een grafische kaart uit de serie 6000 beter presteert dan eentje uit de reeks 5000.

   0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

plowstaff-lozenge