Toetsenbord houdt van de zon

2
26

Fabrikanten van toetsenborden blijven innoveren. Veel mensen opteren voor een draadloze muis/toetsenbordcombinatie. Groot nadeel van deze toetsenborden en muizen is dat je ze regelmatig nieuwe, eventueel herlaadbare batterijen moet voederen. Cherry, een bekende toetsenbordenfabrikant, biedt hiervoor een alternatief met een toetsenbord op… zonne-energie.
cherrycymotionmastersolar
Cherry is een van de bekendste fabrikanten van toetsenborden. In de CyMontion lijn biedt het een heel nieuwe reeks toetsenborden en muizen, zowel met, als zonder snoer. De lijn valt op door het erg strakke, nogal industrieel ogende design. Het neusje van de zalm is de CyMotion Master Solar desktop-combinatie, die bestaat uit een toetsenbord, muis en ontvanger. Met deze combinatie wil Cherry een milieuvriendelijke oplossing bieden voor het laden van de batterijen. Daartoe gebruikt het zonne-energie om de batterijen in het toetsenbord op te laden. Zonne-energie maakt het mogelijk om op een redelijk eenvoudige manier energie op te wekken. Centraal bovenaan op het toetsenbord heeft Cherry een zonnepaneeltje geïntegreerd dat elektriciteit opwekt waarmee de twee herlaadbare alkali-batterijen permanent worden opgeladen.

De muis, die ook op twee herlaadbare alkali-batterijen werkt, kun je opladen door ze te verbinden met de PS/2-bus van je pc via de meegeleverde laadkabel. Het andere einde van de kabel dien je in de speciale connector aan de voorkant van de muis te steken. Je kunt als je dat verkiest de kabel permanent met je muis verbinden, maar dan werk je dus niet draadloos.

1
2
3
4
Vorig artikelChiptechnologie maakt grootbeeld tv’s goedkoper
Volgend artikelGsm met videotechnologie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Euhmmmm….
    Het maken van batterijen en de verpakking waarin deze zich laten verkopen vergen volgens mij ook zeer veel energie. Om nog maar te zwijgen over de giftige stoffen die zich in die batterijen bevinden. Die tasten het milieu ook zeer hard aan als ze niet correct worden weggeborgen. Deze horen bij klein gevaarlijk afval en niet bij PMD in de natuur!! Met die zonnecellen doe jej je hele leven, terwijl je batterijen moet vervangen. Oplaadbare batterijen vergen ook niet-milieuvriendelijke energie. Het gebruik van zonnecellen zorgt in de eerste plaats voor een vermindering van de afvalberg en dan pas voor voordelige energie. En als men later het produceren van zonnecellen op zonne-energie laat verlopen, hebben we een vicieuze cirkel met milieuvriendelijke en duurzame energie. We moeten ergens beginnen!! Dus ik schaf me alvast zo een teotsenbord aan op zonne-energie.

  2. Het fabriceren van een zonnecel vergt spijtig genoeg nog steeds meer energie dan ze gedurende haar hele leven zal opwekken ! Het is daarom geen milieuvriendelijk alternatief voor batterijen. Het is natuurlijk wel handiger en goedkopen om geen batterijen meer te moeten kopen.

Reacties zijn gesloten.