Toetsenbord houdt van de zon

2
26

Diepe slaap
De muis van de CyMotion Master Solar desktop-combinatie is een optisch twee-knops wielmodel. Het is een erg gestroomlijnd beestje dat zowel geschikt is voor rechtshandig als linkshandig gebruik. Het enige wat me aan de muis stoorde was dat de twee knoppen ingebed liggen in een soort frame waardoor je vingers bij het klikken soms de framerand raken en je niet precies kunt werken. Vooral bij het bedienen van de rechtermuisknop gebeurde dit meermaals. Maar wellicht is dat mits wat gewenning snel vergeten.

Wie gewoon is te werken met een muis met extra knoppen, zal met de CyMotion muis niet aan zijn trekken komen. Naast de linker- en rechtermuisknop, kun je alleen nog de wielknop een functie toekennen die je activeert door het wiel in te drukken. Je kunt de muis zichzelf laten uitschakelen als je de deep-sleep-modus inschakelt, wat de levensduur van de batterijen aanzienlijk verlengt. De deep-sleep-modus schakel je in door de batterijen uit de muis te halen en ze terug te plaatsen terwijl je de linker- en rechtermuisknop tegelijkertijd indrukt.

1
2
3
4
Vorig artikelChiptechnologie maakt grootbeeld tv’s goedkoper
Volgend artikelGsm met videotechnologie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Euhmmmm….
    Het maken van batterijen en de verpakking waarin deze zich laten verkopen vergen volgens mij ook zeer veel energie. Om nog maar te zwijgen over de giftige stoffen die zich in die batterijen bevinden. Die tasten het milieu ook zeer hard aan als ze niet correct worden weggeborgen. Deze horen bij klein gevaarlijk afval en niet bij PMD in de natuur!! Met die zonnecellen doe jej je hele leven, terwijl je batterijen moet vervangen. Oplaadbare batterijen vergen ook niet-milieuvriendelijke energie. Het gebruik van zonnecellen zorgt in de eerste plaats voor een vermindering van de afvalberg en dan pas voor voordelige energie. En als men later het produceren van zonnecellen op zonne-energie laat verlopen, hebben we een vicieuze cirkel met milieuvriendelijke en duurzame energie. We moeten ergens beginnen!! Dus ik schaf me alvast zo een teotsenbord aan op zonne-energie.

  2. Het fabriceren van een zonnecel vergt spijtig genoeg nog steeds meer energie dan ze gedurende haar hele leven zal opwekken ! Het is daarom geen milieuvriendelijk alternatief voor batterijen. Het is natuurlijk wel handiger en goedkopen om geen batterijen meer te moeten kopen.

Reacties zijn gesloten.