Toetsenbord houdt van de zon

2
26

KeyM@n Software
De meegeverde cd bevat de Cherry KeyM@n software. De installatie ervan verliep niet vlekkeloos, want we kregen een foutmelding en konden de software niet van de cd installeren.

Gelukkig konden we op de Cherry website wel de juiste software downloaden en daarna verliep de installatie wel zonder problemen. Zonder de KeyM@n software kun je de toetsen niet aanpassen en heb je ook geen informatie over de status van de batterijen.

Conclusie
De Cherry CyMotion Master Solar desktop-combinatie oogt mooi voor wie van een strak design houdt. Je beschikt over voldoende mogelijkheden om het toetsenbord naar je hand te zetten. Het opvallendste onderdeel is natuurlijk de geïntegreerde zonnecel op het toetsenbord. Cherry biedt hiermee een milieuvriendelijke oplossing voor het opladen van de batterijen in het toetsenbord, maar de muis zul je toch af en toe aan een snoer moeten hangen.
Adviesprijs
€ 99
1
2
3
4
Vorig artikelChiptechnologie maakt grootbeeld tv’s goedkoper
Volgend artikelGsm met videotechnologie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Euhmmmm….
    Het maken van batterijen en de verpakking waarin deze zich laten verkopen vergen volgens mij ook zeer veel energie. Om nog maar te zwijgen over de giftige stoffen die zich in die batterijen bevinden. Die tasten het milieu ook zeer hard aan als ze niet correct worden weggeborgen. Deze horen bij klein gevaarlijk afval en niet bij PMD in de natuur!! Met die zonnecellen doe jej je hele leven, terwijl je batterijen moet vervangen. Oplaadbare batterijen vergen ook niet-milieuvriendelijke energie. Het gebruik van zonnecellen zorgt in de eerste plaats voor een vermindering van de afvalberg en dan pas voor voordelige energie. En als men later het produceren van zonnecellen op zonne-energie laat verlopen, hebben we een vicieuze cirkel met milieuvriendelijke en duurzame energie. We moeten ergens beginnen!! Dus ik schaf me alvast zo een teotsenbord aan op zonne-energie.

  2. Het fabriceren van een zonnecel vergt spijtig genoeg nog steeds meer energie dan ze gedurende haar hele leven zal opwekken ! Het is daarom geen milieuvriendelijk alternatief voor batterijen. Het is natuurlijk wel handiger en goedkopen om geen batterijen meer te moeten kopen.

Reacties zijn gesloten.