Sony netbook met AMD Fusion in plaats van Intel Atom

0
42
Sony Vaio Vpcyb1s1e/s

Sony Vaio Vpcyb1s1e/s (© ; licentie: )

Kleine, erg goedkope laptops of netbooks hebben meestal een Intel Atom chipset. AMD stelt zijn Fusion chipset voor als alternatief. Vooral grafisch zou die krachtiger zijn dan de Atom. De Sony Vaio VPCYB1S1E/S heeft zo een Fusion aan boord. Wij hebben deze 11,6-inch netbook getest.

De Sony Vaio VPCYB1S1E/S is een lichte en compacte zilverkleurige netbook met AMD Fusion chipset, alternatief voor de veelgebruikte Intel Atom. Hoewel het chassis volledig van plastic is gemaakt en alles er nogal goedkoop uitziet, voelt het chassis wel stevig aan.

Uitrusting
De Sony Vaio VPCYB1S1E/S gebruikt een 1,6 GHz AMD Fusion E-350 met AMD A50M Fusion chipset. Hij heeft slechts 2 GB werkgeheugen. De harde schijf heeft een capaciteit van 320 GB. Tel daarbij nog een Motion Eye webcam, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1, 3 x USB en een VGA-aansluiting, en je hebt de uitrusting van een doorsnee netbook. Maar deze Sony heeft een aparte, krachtigere grafische chip, namelijk een AMD Radeon HD6310 die zijn eigen videogeheugen gebruikt, en een HDMI-aansluiting. Dankzij die relatief krachtige grafische chip biedt het 11,6-inch randverlichte LED-scherm een resolutie van 1366 x 768 pixels, in plaats van 1024 x 768 zoals bij de meeste Atom-gebaseerde netbooks. Op grafisch vlak onderscheidt deze 1,46kg lichte netbook zich dus van zijn Intel Atom-soortgenoten.

1
2
Vorig artikelZakelijke NAS-server met 12 schijfstations
Volgend artikelMp4-speler van Philips kent je muzieksmaak
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.