Simpel maar slim

0
33

De HP Photosmart 315 is na de HP PhotoSmart 215 de eenvoudigste digitale camera uit het Digital Imaging gamma van Hewlett Packard.

In tegenstelling tot zijn kleinere broer bezit dit toestel een CCD sensor met een resolutie van 1600 x 1200 pixels of 2.1 megapixel. De camera is zo ontworpen dat hij in het gebruik erg lijkt op een conventionele 35 mm compactcamera. Het toestel activeer je door de lenskap weg te schuiven. Het apparaat laat je aan de hand van een bliepje weten dat het klaar is voor gebruik. De flitsinstelling en beeldkwaliteit zijn rechtstreeks in de stellen met een paar drukknoppen. Op het zwart-wit LCD-scherm boven op de camera kan je de gekozen waarde aflezen. Hier vind je ook de batterijstatus en de beeldteller terug. De foto’s worden opgeslagen als JPEG-bestand, naargelang de ingestelde beeldkwaliteit kan je op het 8 Mb CompactFlash kaartje 10 tot 80 foto’s bewaren.

Flits
Het kleine ingebouwde flitsje stel je in door middel van een kleine drukknop: het toestel bepaalt automatisch wanneer er niet voldoende licht aanwezig is en de flitser geactiveerd moet worden. Het is eveneens mogelijk bij iedere opname gebruik te maken van de invulflits of ze helemaal uit te schakelen. De HP Photosmart 315 is niet voorzien van een optische, maar wel van een digitale zoom. Het zoombereik is instelbaar in drie stappen: 1.5x, 2x, 2.5x. Je kan je foto’s controleren op de ingebouwde kleurenmonitor op de rug van de camera. Bij het nakijken van je kiekjes is het mogelijk op een deel van het beeld in te zoomen, zodat je bijvoorbeeld de scherpte kan beoordelen.

Software
Om je beelden naar je PC te versluizen maak je gebruik van de USB-verbinding. Hewlett Packard levert de eigen “Camera Unload software” mee om een en ander in goede banen te leiden. Ben je de gelukkige eigenaar van een Hewlett Packard printer met JetSend infrarood technologie, dan kan je ook draadloos beelden versturen en afdrukken zonder dat je je pc moet aanzetten. Start je je computer wel op, dan kan je met de HP printing software je foto’s roteren, bijsnijden of uitvergroten. De software laat ook toe om de kleuren en de densiteit van de afbeeldingen te corrigeren. HP levert ook nog een programmaatje mee dat je foto’s klaarstoomt voor e-mailverzending. In de praktijk betekent dit dat de beelden nog meer gecomprimeerd zullen worden en wat aan kwaliteit zullen inboeten. In de doos zit ook een exemplaar van ACDSee: een virtuele beeldbibliotheek die je helpt om je afbeeldingen snel terug te vinden.

Conclusie
De Hewlett Packard Photosmart 315 is een eenvoudige en gemakkelijk te bedienen camera en uitermate geschikt voor iedereen die een afkeer heeft van een labyrint aan instelmogelijkheden.
Adviesprijs
421,00 euro
Vorig artikelDe gebroeders Grimm digitaal
Volgend artikelFacelift