BlackBerry smartphone met nieuwe versie OS

0
43
BlackBerry Bold 9780

BlackBerry Bold 9780 (© ; licentie: )

RIM introduceert de BlackBerry Bold 9780 een smartphone met een fysiek toetsenbordje die de nieuwste versie van het BlackBerry besturingssysteem gebruikt.

De nieuwe BlackBerry Bold maakt gebruik van BlackBerry 6. Het nieuwe besturingssysteem biedt een nieuwe browser gebaseerd op WebKit. Met de browser kun je verschillende websites openen door de ondersteuning van tabs. De browser heeft ook een zoomfunctie waarbij tekst automatisch in een kolom wordt geplaatst, terwijl alle belangrijke elementen van de pagina op hun plaats blijven. Daarnaast biedt BlackBerry 6 extra functies, zoals uitgebreide messaging-capaciteiten met intuïtieve functies voor een eenvoudiger beheer van sociale netwerken en RSS-feeds (Sociale Feeds) en een geïntegreerde toegang tot BBM (BlackBerry Messenger), Facebook, Twitter, MySpace en verschillende chatprogramma’s. Ook de multimedia-ervaring werd verbeterd. Naast vernieuwde applicaties voor muziek en afbeeldingen is er ook de nieuwe Universal Search-functie, waarmee je informatie kan zoeken op de smartphone en op het internet.

De Bold 9780 heeft een 2,44-inch lcd-scherm met een resolutie van 360 x 48/0 pixels en 65.5536 kleuren. De smartphone ondersteunt naast 3G-netwerken ook Wi-Fi en gps. Ook een 5 megapixel camera behoort tot de uitrusting met continue autofocus, scèneselectie, beeldstabilisatie, flits en video-opname. Het interne geheugen van de smartphone bedraagt 512 MB dat je kan uitbreiden tot 32 GB via de geheugenkaartsleuf. De BlackBerry Bold 9780 smartphone meet 10.9 x 6 x 1.4 centimeter en is vanaf begin november wereldwijd beschikbaar bij diverse operatoren. De prijs werd niet meegedeeld.

Foto van RIM
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNooit meer met je neus in een boek
Volgend artikelDe waaghalzen onder de telecomtechnici
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.