Home Audio / Video

Binnenhuiscamera met nachtzicht in kleur

D-Link DCS-8350LH 2K QHD Indoor Wi-Fi Camera review

0
836

D-Link DCS-8350LH 2K QHD Indoor Wi-Fi Camera

€ 99,-
8.4

Diskidee Rating

8.4/10

Pros

  • High resolution
  • Colour night vision
  • ONVIF-support

Cons

  • Plastic body
We testen de D-Link DCS-8350LH 2K QHD Indoor Wi-Fi Camera, een compacte binnenhuiscamera met 2K resolutie die beelden lokaal of in de cloud bewaart, ook gratis.

De D-Link DCS-8350LH 2K QHD Indoor Wi-Fi Camera is klein: niet groter dan 6,7 cm, met het vast gemonteerde voetje erbij nauwelijks 11 cm hoog. Maar het apparaatje neemt wel op met 2K QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels, of vier keer HD-resolutie) en een groothoeklens van 127 graden diagonaal (108 graden horizontaal, 58 graden verticaal).

 
Kenmerken

In het donker ziet hij tot zeven meter ver dankzij infrarood nachtzicht. Bovendien ondersteunt de camera kleurennachtzicht, wat zorgt voor meer detail in opnames bij weinig licht.

Dit bewakingscamera’tje stuurt je optioneel pushberichten wanneer het geluiden of beweging detecteert. Opnames worden dan in de D-Link cloud bewaard. Die kan ook bekende gezichten herkennen, als je die optie inschakelt.

Dit is gratis voor vijftig clips die één dag worden bewaard. Maar de gratis optie is wel maar één jaar beschikbaar voor een nieuwe camera; daarna dien je ofwel lokaal opnames te maken via de microSD-kaart, ofwel teken je in op een van de cloudopties.

Ook als je méér clips langer online wil bewaren dien je op een abonnementsformule in te tekenen. De kosten hiervan zijn wel heel wat schappelijker dan bijvoorbeeld bij de Google Nest-camera’s het geval is. Bij D-Link kosten cloudopnames tussen de 0,99 euro en 29,99 euro per maand afhankelijk van de hoeveelheid data en het aantal aangesloten camera’s (zie verder).

De 802.11n/ac wifi-verbinding ondersteunt de nieuwste WPA3-beveiliging.

Je zet de camera ergens neer of je bevestigt hem aan een wand of aan het plafond met de meegeleverde schroeven en de uitsparingen die onderaan in de voet aanwezig zijn. Met de flexibele vast gemonteerde draaivoet richt je de camera op het te bewaken gebied.

De meegeleverde USB-C stroomkabel is twee meter lang. De meegeleverde USB-voeding is heel klein en licht.

Met behulp van de mydlink-app voor Android en iOS definieer je tot 25 bewakingsgebieden in het beeld.

De DCS-8350LH is compatibel met Amazon Alexa en Google Home/Chromecast.

Alle informatie over de DCS-8350LH vind je op de website van D-Link.

D-Link DCS8350LH Camera

D-Link DCS8350LH Camera (© D-Link; licentie: D-Link)

 
Ingebruikname

Installeer de mydlink-app. Steek vervolgens de camera in het stopcontact. Als het goed is, vindt de app vervolgens automatisch de camera. Lukt dit niet, dan kan je de setupcode in de Quick Start Guide gebruiken.

Tik dan op ‘Toestel toevoegen’. Scan de setupcode.

Kies een wifinetwerk voor de camera. Zowel 2,4 GHz als 5 GHz-netwerken worden ondersteund. Vul het wifiwachtwoord in en tik opnieuw op verbinden.

De camera maakt vervolgens een verbinding met de D-Link cloud. Geef de camera eventueel een uniek naam. Daarna is de installatie voltooid.

De eerste keer dat je de camera gebruikt, wordt indien nodig de firmware (na een bevestiging) vernieuwd. Deze procedure duurt een minuut. Het LED-je vóór op de camera knippert tijdens deze procedure rood-groen.

De camera maakt standaard enkele automatiseringsregels aan, zodat pushmeldingen gegeven worden wanneer personen worden of alarmen van rookmelders worden waargenomen. Je kan dit achteraf allemaal wijzigen in de app.

 
Praktijk

Met de mydlink-app regel je eenvoudig alle instellingen, zoals het in- en uitschakelen van de microfoon, het configureren van de privacymodus (zodat de camera geen opnames maakt als je zelf thuis bent), het omkeren van het beeld (bij plafondmontage), het instellen van de antiflikkerfunctie bij kunstlicht en het updaten van de firmware.

Heb je meerdere ondersteunde D-Link camera’s dan bekijk je via ‘Meervoudige weergave’ op één scherm wat er in verschillende ruimtes gebeurt. Je scrollt door de beelden van de verschillende camera’s en bepaalt zelf de volgorde waarin ze getoond worden.

Clips van gebeurtenissen worden op een tijdlijn geplaatst. Die kun je filteren op gebeurtenistype, datum, apparaat en locatie. Ook kan je gebeurtenissen toevoegen aan een favorietenlijst. Die blijven dan op de tijdlijn bewaard. De tijdlijn toont ook gebeurtenissen, zoals wanneer de camera uitgeschakeld wordt of offline staat.

D-Link dcs-8350lh gebeurtenissen & video in de mydlink app

D-Link dcs-8350lh gebeurtenissen & video in de mydlink app (© Jozef Schildermans; licentie: CC BY-SA)

De camera toevoegen aan Google Home is geen probleem. Heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub dan bekijk je het camerabeeld op diens scherm met de opdracht “Hey Google, laat [naam van de camera] zien”.

 
Cloud

De beveiligde ‘mydlink cloud recording‘ is een betalende dienst, die werkt met verschillende IP-camera’s van D-Link voor binnen en buiten, waaronder ook deze DCS-8350LH. Op de D-Link cloud-recordingwebsite vind je onderaan een overzicht van alle ondersteunde D-Link camera’s.

Er zijn vier formules.

  • Gratis proef: tot drie camera’s met tot één dag opnames van maximaal vijftig clips; alleen HD-resolutie (slechts één jaar geldig).
  • Lite: idem, maar met 2K-resolutie. Dit kost maandelijks € 0,99 of € 10,99 per jaar.
  • Basis: idem, maar tot zeven dagen opnames en tot honderd clips. Dit kost € 2,49 maandelijks of € 24,99 jaarlijks.
  • Premium: tot vijf camera’s en tot veertien dagen opnames in 2K met vijfhonderd clips voor € 4,99 maandelijks of € 49,99 jaarlijks.
  • Pro: tot tien camera’s met dertig dagen opnames in 2K met duizend clips voor € 9,99 maandelijks of € 99,99 jaarlijks.
  • Pro+: idem, maar met negentig dagen cloudopnamen voor € 229,99 per jaar.

Beelden deel je via de mydlink-app vanuit de cloud met vrienden, familie of derden. Je kan ze ook lokaal op je apparaat bewaren (foto’s of video’s).

Je bent niet verplicht om een cloudverbinding te gebruiken. Je kan ook een microSD-kaartje tot 256 GB in de camera steken en alle beelden lokaal opslaan.

ONVIF (Open Network Video Interface Forum)-ondersteuning is er ook, dus de beelden kunnen ook naar een compatibel extern apparaat zoals een NAS of een bestaand beveiligingssysteem worden verstuurd.

Houd er wel rekening mee dat als je de ONVIF-functie inschakelt via de mydlink-app de toegang via de app of de D-Link cloud daarna niet langer mogelijk is. Alles wordt dan verder afgehandeld door het ONVIF-compatibele apparaat. Wil je de D-Link software achteraf opnieuw gebruiken, dan zal je de camera eerst moeten resetten via de knop op achterkant van de camera. Daarna dien je de originele configuratie opnieuw uit te voeren.

De beeldkwaliteit is goed, zowel overdag als ’s nachts. De camera werkt stabiel: tijdens een testperiode van ettelijke weken haperde het apparaat niet één keer.

De detectie van personen is vrij accuraat op een afstand tussen de twee en de zeven meter van de camera (bij een montage op ca. 2,5m); we ontvingen weinig valse meldingen. Bovendien kan je de gevoeligheid zelf in de app regelen mocht de camera je te vaak waarschuwen. Uiteraard kan je een en ander ook instellen dat de detectie uitsluitend tijdens je afwezigheid geactiveerd wordt.

Conclusie
De D-Link DCS-8350LH is een kleine, lichte, gebruiksvriendelijke bewakingscamera die zijn beelden in de cloud bewaart, ook beperkt gratis. Het cloudabonnement van D-Link is veel redelijker geprijsd dan bij concurrent Google Nest. Wil je geen cloud gebruiken, dan kan je de beelden ook op een microSD-kaartje in de camera bewaren. Dankzij de ONVIF-ondersteuning kan dit ook op een NAS. De beeldkwaliteit is goed en de camera werkte tijdens de hele testperiode probleemloos en stabiel.
Straatprijs
€ 99,-

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.