Nieuwe serie dashcams kunnen hulpdiensten waarschuwen

0
436
Nextbase lanceert de nieuwe Series 2 dashcams met toestellen die een nieuwe Emergency SOS-functie hebben om bij een zwaar ongeval automatisch de hulpdiensten te verwittigen. Sommige modellen ondersteunen ook Alexa en Bluetooth 4.

De nieuwe Series 2 van Nextbase bestaat uit vijf modellen: de 522GW, 422GW, 322GW, 222GW en 122GW Dashcam. Daarnaast biedt de fabrikant drie modulaire plug-incamera’s die speciaal bestemd zijn om de achter- en binnenkant van de auto te filmen.

Alle dashcams zijn 35 procent kleiner dan hun respectievelijke voorgangers, waarvan wij het meest gesofisticeerde model, de 512GW, eerder hebben getest. Op de twee basismodellen na zijn alle toestellen voorzien van een IPS-touchscreen.

De 322GW, 422GW en 522GW Dashcams gebruiken Bluetooth 4.2- en wifi-technologie om videobestanden automatisch naar de smartphone van de gebruiker te sturen. Deze dash-cams hebben ook de Emergency SOS-functie die automatisch de hulpdiensten alarmeert en de exacte gps-locatie van het voertuig doorgeeft in het geval van een zwaar ongeluk.

Bij een incident belt het systeem eerst naar de telefoon van de bestuurder. Als die niet reageert, worden meteen de hulpdiensten gewaarschuwd. In het Emergency SOS-systeem kun je vooraf allerlei gegevens invullen, zoals de bloedgroep en de contactgegevens van naaste familie.

Het eerste jaar is de Emergency SOS-functie gratis. Daarna kost de dienst €3,99 per maand.

De high-end modellen, de 422GW en 522GW, beschikken ook over ingebouwde functies voor Amazon Alexa (alleen beschikbaar in het Engels) waardoor je de dashcam kan vragen om een opname te starten of bestanden met je smartphone te delen als de camera iets belangrijks heeft vastgelegd.

Nextbase 522GW Dashcam (© Nextbase; licentie: Nextbase)

De Nextbase Series 2 dashcams hebben de volgende adviesprijzen:
– 122GW € 69,99
– 222GW € 99,99
– 322GW € 149,99
– 422GW € 199,99
– 522GW € 229,99

Vorig artikelSemi-robuuste tablet voor het zware werk
Volgend artikelDraadloos scherminhoud delen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.