High-end hoofdtelefoon voor audiofielen

0
125
De Duitse fabrikant Sennheiser lanceert met de HD 660 S een nieuwe hoofdtelefoon die ontworpen is voor audiofielen en dankzij een impedantie van 150 Ohm ook gebruikt kan worden met draagbare high-end audiospelers.

De Sennheiser HD 660 S is een open, dynamische koptelefoon die je over de oren draagt. Hij is ontworpen voor muziekliefhebbers die de beste kwaliteit willen van heel uiteenlopende geluidsbronnen.

Sennheiser gebruikt een nieuw transducerdesign voor een betere controle op diafragma-bewegingen, waardoor de vervorming tot een minimum wordt beperkt volgens de fabrikant.

De HD 660 S biedt een frequentiebereik van 10 Hz tot 41 KHz. Dankzij een lage impedantie van 150 ohm kan de HD 660 S ook gebruikt worden met mobiele audiospelers en smartphones.

Volgens Sennheiser ontwikkelt de koptelefoon zijn volle potentieel evenwel wanneer hij aangesloten wordt op de gebalanceerde uitgangen van een specifieke koptelefoonversterker, zoals de eigen HDV 820.

De HD 660 S heeft elliptische oorkappen die de anatomie van het oor volgen. De oorkussens zijn vervangbaar. De dikke polstering van de hoofdband draagt bij tot het draagcomfort.

Sennheiser levert verschillende kabels met de HD 660 S die geschikt zijn voor ongeveer elke gelegenheid. De koptelefoon weegt 260 gram zonder kabel.

Sennheiser HD 660 S (© ; licentie: )

De Sennheiser HD 660 S hoofdtelefoon heeft een adviesprijs van € 499.

Foto van Sennheiser
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTri-band wifi-extender met mesh-functionaliteit
Volgend artikelHTC smartphone met Google Android One
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.