Flashgeheugen voor type-C ready mobiele apparaten

0
38
Silicon Power, de Taiwanese fabrikant van computer-accessoires, introduceert de Mobile C80, een geheugenstaafje met een dubbele usb-aansluiting: aan de ene kant bevindt zich de nieuwe USB type-C aansluiting, aan de andere kant een USB Type-A poort. USB type-C is een omkeerbare micro-usb verbinding die op steeds meer apparaten voorkomt.

De Mobile C80 dubbele USB drive van Silicon Power heeft een rond ontwerp voor een gemakkelijkere grip en eenvoudige bevestiging aan een sleutelhanger. De dop met de aansluitingen is 360° draaibaar zodat je naar keuze snel gebruik kan maken van de USB Type-C aansluiting of de standaard USB Type-A aansluiting met USB 3.0.

Type-C is de volgende generatie interface die zowel data als stroom tussen verschillende apparaten zal leveren. De meeste mobieltjes hebben nu nog een Type-B aansluiting, maar er zullen steeds meer apparaten met Type-C opduiken. Die aansluiting kan trouwens hogere snelheden aan en ondersteunt ook hogere voltages en ampères, zodat hij zelfs geschikt is voor het laden van laptops. En het laden kan in twee richtingen gebeuren: een randapparaat kan via een Type-C usb-kabel indien van toepassing ook een host-apparaat laden.

De Mobile C80 USB drive met dubbele interface is beschikbaar in capaciteiten van 16 GB, 32 GB en 64 GB. Silicon Power biedt de gratis te downloaden SP File Explorer app voor bestandsbeheer en Recuva File Recovery software die herstel mogelijk maakt van gewiste bestanden, zoals digitale foto’s, documenten, muziek en video’s.

Silicon Power Mobile C80

Silicon Power Mobile C80 (© ; licentie: )

De Silicon Power Mobile C80 meet 49,4 x 18,0 x 6,6 mm en weegt 8 gram. De adviesprijzen van de USB flash drive zijn nog niet bekend. Silicon Power geeft er een levenslange garantie op.

Vorig artikelNieuwe Galaxy smartphone met groot scherm
Volgend artikel13-inch Chromebook voor zakelijk gebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.