Hoe een pianoduo op YouTube klassieke muziek nieuw leven inblaast

0
87
Anderson & Roe is een pianoduo dat klassieke muziek weer hip maakt door muziekvideo’s te maken waarin het klavierinstrument als een derde speler optreedt. De video’s op hun YouTube-kanaal zijn al meer dan 7 miljoen keer bekeken.

De Amerikaanse muzikanten Greg Anderson en Elizabeth Joy Roe leerden elkaar kennen in 2000 als eerstejaars studenten aan de beroemde Juilliard School in New York en kort daarna begonnen beiden een muzikaal partnership.

Anderson & Roe Piano Duo

Anderson & Roe Piano Duo (© ; licentie: )


Gedragen Anderson & Roe zich tijdens hun optredens al niet als een klassiek pianoduo, als kinderen van de MTV-generatie die groot werden met de videoclips van Madonna en Michael Jackson verkennen ze ook in hun muziekvideo’s nieuwe mogelijkheden om klassieke muziek hip te maken.

Op YouTube hebben Anderson & Roe een videokanaal waar je hun muziekclips op basis van composities variërend van Vivaldi tot popmuziek kan bekijken en beluisteren. Hun laatste voltooide muziekvideo is een waar huzarenstuk waarbij The Rite of Spring van Igor Stravinsky tot leven komt in een clip van meer dan dertig minuten.

De videoclip met de muziek van Der Erlköning, een compositie van Franz Schubert die het gedicht van Goethe op muziek zette, is een mooie illustratie van de aanpak van Anderson & Roe. De video van de ballade lijkt op een korte horrorfilm waarin beide pianisten worden verslonden door een monsterlijk instrument:

Vorig artikelGroot model HTC One smartphone
Volgend artikelOriginele Super Mario Bros. in je browser spelen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.