Human Asteroids Kinect game

Klassiek game Asteroids speelbaar in de echte wereld

0
Asteroids, een van de legendarische videogames, krijgt een nieuw leven in de echte wereld en de verdeler van het klassieke spel mocht het uitproberen.

Human Asteroids is een hommage aan het populaire arcadespel dat in november 1979 werd gelanceerd door Atari. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te scoren door asteroïden en vliegende schotels te vernietigen. Een project op kickstarter wil het mogelijk maken om het game in de echte wereld te spelen waarbij je zelf de piloot van het ruimteschip bent.

Asteroids
Asteroids

Human Asteroids gebruikt een laserprojector om de asteroïden en het ruimteschip op een vloer te projecteren. Een Microsoft Kinect traceert de speler die in een stoel over de vloer beweegt en een smartphone als wapen gebruikt om op de asteroïden te vuren.

Human Asteroids is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Two Bit Circus voor wat ze het Steam Carnival noemen, een poging om het traditionele carnaval een moderne look te geven om zo jonge uitvinders te stimuleren. Daarvoor hebben ze op Kickstarter een project gelanceerd dat bijna de 100.000 dollar aan fondsen heeft binnengehaald.

In een video kan je Nolan Bushnell, de stichter van Atari, zich helemaal zien uitleven in Human Asteroids waarbij hij zelf ook voor de typische geluidjes zorgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.