Nieuwe AV-ontvangers voor 7.2-kanaals geluid van Sony

0
65
Sony breidt het gamma AV-receivers uit met twee modellen die 7.2-kanaals geluid bieden en muziek kunnen streamen via wifi en AirPlay-functies. Het topmodel biedt ook 4K-upscaling.

De Sony STR-DN1040 en STR-DN840 zijn AV-ontvangers die een nieuw ontwikkeld Rigid Chassis hebben dat ongewenste trillingen en resonanties voorkomt. Beide toestellen kunnen bogen op hoogwaardige componenten en leveren 7.2-kanaals geluid. De DN1040 biedt 165 watt en de DN840 150 watt per kanaal.

Sony STR-DN1040 AV-ontvanger

Sony STR-DN1040 AV-ontvanger (© ; licentie: )

Het Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (DCAC) systeem regelt het geluid voor elke luidspreker af zodat het optimaal afgestemd is op de akoestiek in jouw woonkamer.

De Sony STR-DN1040 en STR-DN840 AV-ontvangers kunnen muziek die opgeslagen is op je smartphone, tablet of pc draadloos streamen. Tevens heb je toegang tot cloudmuziekdiensten en internetradio. Beide receivers ondersteunen ook Apple’s AirPlay. Ze kunnen 192kHz/24bit-audio afspelen. De DN1040 biedt een 4K-scaler die beelden kan opwaarderen voor een 4K Ultra HD-tv of -projector.

De STR-DN1040 heeft 8 (1 front) HDMI-in en 2 HDMI-out aansluitingen, terwijl de STR-DN840 6 HDMI-in en 1 HDMI-out biedt. Op het voorpaneel vind je ook een usb-poort terug voor het aansluiten van een mp3-speler, flashgeheugen of externe harde schijf. De DN1040 ondersteunt ook MHL Mobile High-Definition Link waarmee je een smartphone of tablet rechtstreeks kan verbinden met de ontvanger om HD-video’s of -foto’s van je mobiel toestel op je tv bekijken.

Sony biedt ook gratis apps voor iOS en Android smartphones of tablets om de AV-ontvangers te bedienen.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony STR-DN840 AV-receiver heeft een adviesprijs van € 450 en is beschikbaar vanaf mei 2013. De Sony STR-DN1040 AV-receiver heeft een adviesprijs van € 650 en is beschikbaar vanaf juni 2013.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelJapanner maakt digitaal traditionele kunstwerken met Excel
Volgend artikelDraagbare all-in-one desktop-pc van HP
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.